#reklame

Riktig god jul alle sammen! Og takk for all tålmodig trofasthet i førjulstiden, da denne bloggen var uforskammet taus fra tid til annen.

To stikkord for å forklare dette: 1) Flytting (jadda, det visste dere). 2) Bronkit.

Likevel ser jeg av statistikken jeg at mange av dere har laget både dansk juleand, leverpostei, rødvinssaus, ostekake, sildesalat, riskrem og sjokolademousse, så helt ubrukelig har heldigvis ikke Spiselandslaget vært selv om de har ligget nede for telling den siste uka før jul.

Takk for at dere er med! Jeg gleder meg til å diske opp med masse godt til dere i tiden fremover nå 🙂

Og vi begynner med en liten juletapas-fingermat-koldtbord-snack jeg har ruget på en stund: Kjøttboller av svinekjøttdeig, krydret med julesmaker. Utrolig saftige og gode. Jeg tredde dem på små trepinner sammen med en eplebit som gir friskhet mot det fete. En sviskebit er sikkert også godt på pinnen, så får du i tillegg litt sødme i smaksbildet.

img_6997

Svinekjøtttdeigen jeg har brukt denne gangen, er fra Skyrudsmoen i Solør. Her driver Lene og Jon Inge Skyrudsmoen et småbruk, hvor de også har frilandsgris. Knallgodt kjøtt! Hvis du vil prøve, så får du det hos  Dyrket.no. Da kommer det rett hjem på døra di. De har både ribbe, steik, pølser, syltelabber, kraftbein, filet, koteletter…you name it on the pig, og de har det! Økologisk kjøtt produsert av folk som bryr seg.

__________________________________________________________

Ingredienser til 20 tapasboller

400 g svinekjøttdeig

1/2 løk, grovrevet

1/2 ts karve

1/2 ts kanel

1/2 ts malt allehånde

1 egg

2 ss griljermel

En god klype salt og rikelig med grovkvernet svart pepper

____________________________________________________________

Sett ovnen på 200 C. Gjerne varmluft.

Bland alle ingredienser lett sammen i en skål, og form små boller som du legger på et bakepapir på stekebrett. Hvis du er usikker på om de er salte nok, kan du steke én kjøttbolle i en pannen og smake på denne, før du former og steker de andre.

Stek kjøttbollene midt i ovnen på 200 C i 15–20 minutter.

Tre bollene på en pinne sammen med eple (og sviske?), og server dem som snacks alene eller sammen med flere retter på julekoldtbordet.

Dette innlegget inneholder sponsede produkter fra Dyrket.no.

%d bloggere liker dette: