Litt sunnere Salater Tilbehør Vegansk Vegetar

Rosenkålsalat med asiatiske smaker

Psssst…!

En liten påminnelse: rosenkål er supersunt. Dessuten er den i sesong i Norge nå, så hvis du er opptatt av å spise så kortreist som mulig også i januar, er det bare å kaste seg over den. Én porsjon med rosenkål dekker det daglige behovet for C-vitamin og K-vitamin. Kryss i taket.

Og du trenger ikke varmebehandle den. Den passer helt suverent i rå form, for eksempel som hovedingrediens i en salat. Den typiske bitre snerten som mange ikke liker med rosenkål, er mindre fremtredende (les: ikke tilstede) når man beholder den lille vakre knollen i sin rå form. Og én ting til: Den faller ikke samme, blir ikke blaut eller mister farge selv om du lar salaten stå tildekket i kjøleskapet natten over. Den holder seg like frisk, fargerik og fin. Det er det ikke mange andre salater som kan skryte på seg at de klarer.

image

Denne salatvarianten med asiatiske smaker passer til både fisk, hvitt kjøtt og rødt kjøtt. Jeg hadde lettsaltet torsk ved siden av, men tenk hvor digg denne salaten også er med marinert, kanskje grillet kyllingbryst. Eller skiver av mør biff!

Sprøtt, saftig, sunt og snaskens.

___________________________________________________________

Ingredienser til 2 store eller 4 mindre porsjoner

Salat

200 g fersk rosenkål (frossen rosenkål går ikke)

2 store vårløk, snittet

1/4 agurk, i små terninger

frisk koriander

Dressing

3 ss olivenolje

1 ts sesamolje

1 lime, saften

1/2 rød chili, finhaket

1 toppet ts finrevet ingefær

1 ts flytende honning

salt

____________________________________________________________

Vask og rens den ferske rosenkålen. Skjær av stumpen etter den harde stilken og fjern evt. stygge blader helt ytterst.

Skjær rosenkålen i tynne skiver. Har du mandolin er den perfekt å bruke til dette. Bland de tynne skivene av rosenkål sammen med snittet vårløk og agurkterninger i en bolle.

Bland alle ingredienser til dressing og smak den til med salt. Hell den over grønnsakene og bland alt godt sammen. Tilsett masse frisk koriander helt til slutt.

Salaten kan mer enn gjerne stå 30 min til et døgn i kjøleskapet. Den blir nesten bare bedre når smakene får trukket inn i grønnsakene.

Der har du en ny tilbehørssalat proppet med godsaker, både hva gjelder ernæring og smak.

%d bloggere liker dette: