Reise Reklame

Vinterkos på hotell Nimb i København

#Annonse

Man har bare akkurat kommet seg etter juleferien, så vil man ha ferie igjen. De som har greie på lykke, sier at det er viktig å planlegge hyggelige ting frem i tid. Så da tenkte jeg at jeg ville gi et par tips denne uka, om koselige steder i København. Hvis du er så heldig at du kan ta deg en svipptur i nær fremtid, eller om du bare skal drømme litt ved skrivebordet på kontoret 🙂

I fjor på denne tiden var jeg med på en guttetur i regi av VisitDenmark. Jepp. Jeg brukte Filmfyren som alibi. Rart med det, men en hel del av de guttegreiene falt i smak hos meg også. Så om du nå er kar eller kvinnfolk, så tror jeg du kan finne noen ok tips den kommende uka, for en koselig helg i Køben.

Valentines kommer om ikke så lenge, og det samme gjør morsdag (12. februar), og hvis du er en smart kar, så slår du bare disse to dagene sammen.

Første tips er Hotel Nimb.

Skal det skinne litt ekstra, så kan dere for eksempel velge å bo standsmessig på dette vakre maurisk-inspirerte palasset midt i Tivoli. Du visste kanskje ikke at dette var et hotell? det visste ikke jeg…Men det er det, altså. Den noe grå og anonyme forsiden (eller baksiden…?) av hotellet som vender ut mot Hovedbanegården, avslører også fint lite om den eksklusive skatten som befinner seg på innsiden.

Boutiquehotellet Nimb er regnet som et av Københavns beste hoteller og holder seg solid innenfor luksussegmentet. De har kun 17 rom som alle er av en sånn standard at de går inn i kategorien suite. Unikt innredet med lekre antikke møbler, himmelsenger, håndplukket kunst på veggene, B&O teknologi, kvalitetsmaterialer i både badekåper, sengetøy og håndklær og spa-aktig badeværelser.

Flere av rommene har åpen peis som en butler kan komme og fyre opp. Og alle rom bortsett fra ett, har utsikt mot tivolihagen.

Hvis du ikke har lommebok til å bo på Nimb, kan du tørke tårene med det samme. For her er det helt åpent for å ta turen innom og kose seg i flere av hotellets spisesteder eller barer. Nimbs Bar har stor takhøyde og en åpen peis av Orson Welleske dimensjoner. Her likte jeg meg svært godt. Deilig atmosfære. På kveldstid kan du sitte i dype lenestoler og nyte en original cocktail eller god vin (gå for bobler!), fra det generøse drinkekartet. En ting som slo meg da vi satt nedsunket i i hver vår lenestol, var hvor godt det luktet her. Litt røyk fra peisen, de lune, slipte tregulvene og blomsteroppsatsene på bordene. Herlig sted for en nightcap.

Eller hva med å ta en afternoon tea her på dagtid, etter et besøk på Carlsbergs Glyptotek noen hundre meter unna? Eller etter noen småkalle runder med berg- og dalbane ute i tivoliparken? Da er det digg med varm te (du kan velge mellom10–12 typer) og både søte og salte godsaker stablet i høyden på pene stettefat.

Vin-nerd? Da skal du ned i kjellerens Vinotek å snuse, slurpe og spyt…svelge! Her kan du få noen timer til å gå, og du trenger ikke få lavt blodsukker underveis. I tillegg til et rikholdig vinkart, har Vinoteket en meny med både snacks og rustikke retter som fyller magen og kan harmoneres med vinsmaingen.

Ut en dør og inn en annen, vegg-i-vegg, ligger Nimbs Bar´n Grill, hvor raus mat er en betimelig beskrivelse. Inspirert av australsk og amerikansk matkultur og med et ekstra fokus på godt kjøtt fra grill. Hva med en 500 g rib-eye steak av Angus-kveg fra Australia, med en flaske solkysset calefornisk zinfandel? Du trenger ikke frokost dagen etter…

…men det vil du garantert ha likevel! For frokosten i Brasseriet er nok kanskje den lekreste jeg har fått på hotell noen gang.

img_6938

Buffeten er eventyrlig vakker med eksotiske og hjemmekjære frukter, ferskpressede juicer av flere slag og i ulike smakskomboer, hjemmelaget granolaer, ferske brød, godt smør, oster og pålegg under vakre glassklokker, musserende viner på kjøl…

I tillegg finnes en viden kjent à la cart meny, hvorfra du kan bestille varme alternativer som kommer svenvende til bordet, overdådig pyntet med spiselige blomster og andre lekkerier. Jeg blir helt salig av å tenke tilbake på det.

Pressetur med VisitDenmark.

%d bloggere liker dette: