Kjøtt

Biff-fredag!

Jeg er oppvokst på biff med bearnais og pommes frites. Hele uka, hvis jeg klarte å snike det til meg. Handlet bare om hvor mye jeg klarte å sjarmere eller mase i senk kokkene på hotell Norum. 

Men i voksen alder, og spesielt de siste årene, har mye forandret seg. Det vet dere som har fulgt bloggen trofast. Jeg er ikke så ofte på biffkjøret. Det er fisk, sjømat, belgfrukter og grønnsaker som opptar det meste av ukemenyen her i huset. Men i helgen er alt lov! Da danser jeg naken i stua og spiser biff med høyrehånda, mens jeg pisker krem til desserten med venstrehånda.

Når du har visket vekk det bildet fra hjernen, kan du scrolle nedover og nyte fire utsøkte oppskrifter på biff som jeg er glad i.

Kose seg, da 🙂

img_7404.jpg

1. Biff med potetgull, ruccola og brie er snarveien til fredagslykke. Diggere biff med enklere tilbehør finner du ikke. Til og med bearnaise fra pose tar lengre tid å lage.

img_2927.jpg

2. Rotgrønnsaker kan jeg gjerne knaske i ren form, men av og til trenger de følge av en stor, sterk machobiff og en påståelig roquefortkrem.

img_2753.jpg

3. Kanskje en av mine favorittsauser til både fisk, kjøtt og grønnsaker? Her hviler den på ukens rasjon av storfe. Biff med chimichurri!

img_0162.jpg

4. Entrecôte med kremet steinsopp og trøffelaroma...og dessuten ovnsstekte poteter som blir ekstra snasne når de stekes i andefett.

God helg! 🙂

2 kommentarer på “Biff-fredag!

  1. Og en bordeaux til. Biff og bordeaux er himmerike på jord. Har du prøvd Chateau Dudon? En snasen 2007 årgang, riktignok ikke av de mest komplekse vinene, men et WOW!!!! til den prisen. 155 blanke norske.

    • Ja takk gjerne!! Har ikke prøvd den, men da vet jeg hva jeg skal ta med hjem fra polet neste helg. Tusen takk for tips, Anders 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: