Kjøtt Saus Tilbehør

Chimichurri

Chimichurri har vært med hos Spiselandslaget før, men bildene fra den gang var så hæslige at jeg ville bytte dem ut. Og slik vil det bli fremover nå: Gamle oppskrifter får ny drakt.

Det er så stusselig fatt hjemme hos en matblogger, at når hun har laget noe kjempegodt blir det ikke laget igjen på år og dag…hvis det i det hele tatt blir laget igjen noen gang. Dette fordi matbloggeren hele tiden må fornye seg selv, finne på nytt og godt å lage og spise. Så en vanlig kommentar ved matbordet blir da ofte: «Mmmmmm….dét var godt! Og det skal vi aldri spise igjen….sukk.»

Inntil akkurat nå. Nå skal alt det gode spises igjen og relanserers innimellom mye nytt.

Chimichurri er en kald olje- og urtesaus som opprinnelig kommer fra Argentina. Den spises til grillet og stekt kjøtt, men vil passe ypperlig til fisk også. En smaksbombe som jeg elsker av hele mitt syndefulle hjerte. Forrige runde den ble lagt ut hos Spiselandslaget, var gledesutbruddene mange blant leserne. Med andre ord har vi her å gjøre med en krabat av en saus som er lett å bli forelsket i.

___________________________________________________

Ingredienser til 4 porsjoner:

1 stor neve flatbladet persille

1 neve frisk oregano

1 liten neve frisk koriander (denne er valgfri. Jeg brukte koriander fordi jeg hadde mye av det i kjøleskapet fra før)

2 hvitløksfedd, knust

1/2 rødløk, finhakket

2 dl god olivenolje

2 ss rødvinseddik

Salt og pepper

________________________________________

Hakk alle urtene så fint du kan. Har du en morter å knuse dem i, er det strålende.

Bland dem så med olivenolje, rødvinseddik, rødløk og hvitløk, og smak til med salt og pepper.

Stek biffen din til perfeksjon: Den skal være romtemperert før den så mye som snuser på stekepanna. Salte og pepre rett før den stekes. Panna skal være god og varm, og du kan steke i en blanding av olje og smør (mest smør…) Stek kjøttet til blodet så vidt siger ut av overflaten, da snur du og gjentar prosedyren. Jeg ga min entrecôte på 2 cm 1-2 minutter på hver side. La biffen hvile noen minutter før du skjærer i den. Da får saften satt seg og siger ikke ut og etterlater en uttørket skosåle for deg å spise opp.

%d bloggere liker dette: