Suppe Vegetar

Kremet grønnsakssuppe med pepperrot

Vet dere hvem som ringte meg i går kveld? En lett frustrert alenefar med to barn, som de siste dagene hadde brukt oppskriftene fra bloggen min, med mobilen. Som så mange andre hadde han stått med mobilen i ene hånda, og sleiva i den andre mens han fulgte oppskriftene mine på kjøkkenet. To sultne barn sirklet rundt føttene hans. Han hadde ikke prøvd det med mobil før, sa han, og var bittelitt skuffa. Ikke over smakene og resultatet, å nei å nei, men over hvordan oppskriftene fungerte på mobil.

«Det er jævelig irriterende å måtte scrolle opp og ned mellom ingredienslista og selve fremgangsmåten underveis, altså!!»

(Tungt sukk)

«Og så må jeg zoome inn, fordi skriften er så liten!!»

(Et sukk til)

Mannen var sjølvaste Filmfyren, min egen elskede. Han bruker oppskrifter fra både fjern og nær på nettet, når han er alene med barna sine annenhver uke. Så jeg får stadig vekk høre om hvilke nettsteder, blogger, daglivarekjeder osv. som har oppskrifter som faktisk funker og smaker godt, og hvilke som ikke har det. Denne gangen var det jeg som fikk på pukkelen.

Fra nå kommer jeg til å skrive mengden på de ulike ingrediensene i fremgangsmåten også, så slipper dere å scrolle dere ihjel på mobilen. Jeg skal også se om jeg får gjort noe med skriftstørrelsen/lesevennligheten på mobil. Det kan ta tid, men jeg er bare 43 og frisk som en fisk, så vi har tid.

Denne suppa er så deilig i sin enkle stil. Den får en ekstra piff med en skvett hvitvin og en sky med pepperrotkrem. Virkelig et lite hverdagsmirakel, men helt klart god nok som forrett også, hvis du skal ha selskap. Ren og elegant. En suppenes Audrey Hepburn.

_____________________________________________________________

Ingredienser til 4 porsjoner

Suppe

300 g sellerirot

250 g persillerot

4 gulrøtter

1 purre

2 hvitløksfedd

en god kvast løpstikke (hvis du får tak i, jeg fant det i potte hos Jacobs på Majorstua)

1 god klype tørket timian

1/2 dl hvitvin

1,2 l vann

1 buljongterning

1 dl kremfløte

 

Pepperrotkrem

1 dl kremfløte

1 liten skvis sitron

Salt

Masse finrevet pepperrot. Hvis du ikke får tak i fersk, kan du smake deg frem med pepperrot fra tube.

______________________________________________________

Skrell og vask 300 g sellerirot, 250 g persillerot og 4 gulrøtter. Del dem i små terninger og ha dem i en gryte med 1 purre skåret i skiver, 2 grovhakkede hvitløksfedd, en tjofs med løpstikke hvis du har, 1 god klype timian, 1/2 dl hvitvin, 1,2 l vann og 1 buljongterning. Kok opp uten lokk, og la alkoholen fra hvitvinen få sjansen til å fordampe. Lukt på dampen, så skjønner du når alkoholen er borte. Det river i nesa hvis den fremdeles er der.

Sett på lokk og la det koke til alt er mørt som smør. Det tar ca 15 minutter. Tilsett 1 dl kremfløte til suppa og kjør den glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Hold suppa varm på plata mens du lager pepperrotkremen.

Pisk 1 dl kremfløte stiv sammen med en skvis sitron og så mye pepperrot du bare orker. Jeg elsker det, så jeg bruker rikelig! Jeg vil kjenne det i nesa, ja. Smak kremen til med litt salt helt til slutt.

Anrett suppen i skåler med en klatt pepperrotkrem på toppen (+ et ekstra riv med pepperrot), og gjerne noen spirer og friske urter.

5 kommentarer på “Kremet grønnsakssuppe med pepperrot

  1. Helt enig med filmfyren! Takk for gode enkle oppskrifter 🙂

  2. Tilbaketråkk: Krema grønnsakssuppe med pepperrotkrem • Green Bonanza

  3. Anne Sofie Monrad Vistven

    Mmm! Dette er en god suppe! Fløyelskonsistens og frisk pepperrot 😋

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: