Asiatisk Fisk Litt sunnere

Sushi bowl med quinoa, laks, kokos og grønt

SUSHI BOWL er en genial måte å servere fisk og alskens godsaker på. Kjapt, sunt og innmari godt. Hva er det? En slags utvidet, moderne og demontert sushimeny servert oppi  en porsjonsbolle.

La barna få putte det de liker best i sin egen bolle, og vips så har du bare fornøyde folk rundt fiskemiddagsbordet. Du trenger heller ikke bruke ris hver gang. Faktisk vil jeg si at ris kanskje er det minst gøyale i en sushi bowl, med mindre det er perfekt tilberedt sushiris. Så denne gangen ble det quinoa på oss her hjemme. Neste gang blir det kanskje byggryn eller couscous.

Man skal sikkert spise det gode fra en sushi bowl med pinner, men jeg foretrekker spiseskje. Da får jeg litt av alt fra bollen i skjeen, som så kommer samlet inn i gapet på meg, og jeg får smake alt det gode på én gang.

En deilig rett å krype opp i sofaen med på kvelden, etter en lang dag ute.

_____________________________________________________________________________

Ingredienser 2 porsjoner

1 dl ukokt quinoa

2 dl vann

1 klype salt

2–3 ss kokosflak

2 vårløk, i skiver

200 g laksefilet, skåret i tynne skiver

Noen agurkskiver

Et par rause dotter med brokkolispirer

1 neve cashewnøtter

Frisk koriander

 

Dressing

2 ss soyasaus

1/2 lime, saften

1 ss flytende honning

1 ts finrevet fersk ingefær

___________________________________________________________________

Skyll quinoaen godt i lunkent vann for å fjerne bitterstoffer. Kok den så med vann og salt under lokk, til alt vannet er absorbert. Rør i den med en gaffel og sett den til side uten lokk, så den kjøler seg ned mens du lager det andre. Den trenger ikke bli helt kald, og er faktisk best når den er litt lun.

Skjær laksen i skiver, finhakk vårløken, skjær agurken i skiver og bland alle ingredienser til dressingen sammen.

Bland quinoaen med kokosflak og vårløk og fordel den i to boller. Hell over dressingen og legg så på skiver av laks, spirer, agurkskiver, korianderkvaster og strø over hakkede cashewnøtter og noen flere kokosflak på toppen.

Spis med skje. Eller pinner! 🙂

%d bloggere liker dette: