italiensk Kjøttfri mandag Pasta Vegetar

Spaghetti med tomat, feta, oliven og ruccola

Det kunne bare vært en salat, men jeg ville ha pasta, så da ble det slik som her. Ingen ting i veien for å bruke ruccola som noe annet enn tilbehør, og den passer utmerket i varme pastaretter uten saus.

Jeg vet ikke hvordan det er hos deg, men i mitt kjøleskap kan sånne store olivenglass bli stående å gnure ganske lenge uten å bli brukt opp helt. Og på fatet på benken hender det også at noen tomater ligger ensomme og skrukker seg til, lettere glemt. Osteskorper og snabber blir det alltid nok av, og i grønnsaksskuffen hender det ofte at en ruccoladott hiver etter pusten og skulle ønske den ble brukt opp før det var for sent.

Med andre ord er dette en restepasta, og en kjøttfri sådan. Men, som alltid vil jeg poengtere at den er god nok til å bli handlet inn til i ens ærend også. Perfekt hverdagsmat uten pes.

________________________________________________________________

Ingredienser 2 porsjoner

150 g spaghetti eller linguine

2–4 ss god ekstra jomfru olivenolje

4 store hvitløksfedd, grovhakket

2 store tomater

10 sorte oliven (helst kalamata)

100 g fetaost

2 store never ruccola

salt og grovkvernet pepper

____________________________________________________________

Kok spaghetti/linhguine i godt saltet og fosskokende vann, al dente.

Mens pastaen koker: skjær tomater i grove terninger, hakk hvitløken grovt (eller i syltynne skiver) og sett en panne på plata som du har olivenolje og hvitløken i med det samme. Disse skal varmes opp sammen, sånn at hvitløken sakte setter smak på oljen uten å bli brent.

Når hvitløken freser, trekker du pannen av plata, har i tomatbiter, oliven, nykokt pasta og smuldret fetaost. Bland alt godt sammen, sånn at fetaosten får kremet seg inntil pastaen. Vend inn ruccola helt til slutt og smak til med salt og rikelig med grovkvernet pepper.

Server med et par sveiper god olivenolje og gjerne parmesan, hvis du har.

%d bloggere liker dette: