Bakst søtt

Sjokoladeboller

Sjokoladebollen er Gud´s gave til alle som hater rosiner. Jeg er ikke en av de haterne, men elsker altså en nystekt bolle med flekker av smeltet, myk og mørk sjokolade av heile mi hug.

Hvis jeg først skal bake og spise bolle, så er jeg kresen. Bolla skal være myk, luftig, saftig og ikke for søt. Helst skal den inneholde både egg og smør, for da vet jeg at den blir alle de tingene jeg vil at den skal være.

Så her deler jeg mine aller beste sjokoladeboller med både smør og egg, som gjør at de blir livsfarlige for alle som tar seg en bolle. For du trodde vel ikke at du fikk nok etter bare én? Niks. Du vil ha mange! Ta dem med i nistepakken på tur i helgen, eller bare nyt dem innendørs i varmen.

TIPS: Hvis du skal servere sjokoladebollene til barn, er de ofte ikke så glade i mørk sjokolade. Da kan du bytte ut denne med for eksempel melkesjokolade, eller vanlig kokesjokolade som er mindre bitter enn den med 70% kakaoinnhold.

__________________________________________________________

Ingredienser til 18 store boller

1 pakke tørrgjær

5 dl lunken melk

1 kg hvetemel

150 g sukker

2 store egg, sammenpisket

120 g romtemperert smør

120 g mørk sjokolade (70%), grovhakket

+

1 pisket egg til pensling

_______________________________________________________

Bland de tørre ingrediensene i en bolle til kjøkkenmaskin. Hell lunken melk og sammenpisket egg i de tørre ingrediensene. Bruk eltekrok på kjøkkenmaskinen og elt deigen på sakte hastighet første to minuttene. Skru så opp hastigheten og elt deigen på middels hastighet i fem minutter. Tilsett terninger av romtemperert smør litt av gangen, og la det bli godt eltet inn i deigen. Tilsett hakket sjokolade og la maskinen elte på skru opp maskinen det siste minuttet sånn at alt blir eltet kraftig sammen.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve én time på et lunt sted uten trekk.

Slå deigen ned på en melet benkeplate og del den i to. Rull hver leiv til en tykk pølse og del hver deigpølse i 9 emner. Rull emnene til fine boller, og fordel dem på to stekebrett kledd med bakepapir. Pensle med sammenpisket egg og la etterheve (igjen: på et lunt sted uten trekk) 30 minutter.

Stek bollene midt i ovnen på 230 C, i 12 minutter.

Finnes det noe bedre enn nystekte, varme boller med et glass melk til? Tro´kke det, gitt.

I den splitter nye kokeboka mi, får du hele 200 deilige oppskrifter til helgekosen. Den perfekte boka for alle matelskere og livsnytere! Kanskje en julegave? Spar 54,- kr på å kjøpe boka HER!

Skjermbilde 2017-10-27 kl. 13.25.39

3 kommentarer på “Sjokoladeboller

  1. Hei! Disse ser knallgode ut! Hvorfor har du ikke i kardemomme? 🙂

    • Hei Silje! Du kan godt ha oppi litt kardemomme, men jeg ville ha noen boller uten denne gangen 🙂 Lar heller sjokoladen få spille hovedrollen.

  2. Goodie! Disse prøver jeg nå – men bytter ut sjokoladen med min favoritt: den gode, gamle rossina 😋

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: