Bærekraft Fisk italiensk Litt sunnere

Spaghetti med sardiner, hvitløk og mynte

Jeg er fremdeles på sardinkjøret, og håper jeg får med meg mange til å bli hekta. Her er en lynrask sak til hverdagen som både er enkel og smakfull, Med sjel og hjerte fra Middelhavet, inspirert av det vi godt kan kalle nasjonalretten på Sicilia: Pasta con le sarde. Pasta med sardiner, altså.

På Sicilia bruker de ofte søte rosiner sammen med sardinene, også i pasta con le sarde, men jeg hadde ikke rosiner og gikk derfor for soltørket tomat. De gir også en fin sødme.

image

Sardiner er virkelig en av de sunneste og mest bærekraftige fiskeslagene du kan spise. Her i Norge er det egentlig brisling du kjøper, når du kjøper sardiner på boks, men de er ikke det spøtt dårligere enn sardiner, disse slektningene av silda. Fet fisk som er proppet med omega-3, vitamin D og dessuten kalsium fordi beina i fisken også spises. Beina er møre som smør, og du kjenner dem ikke. Frykt ei!

Jeg har ikke angitt i oppskriften hvor mye mynte og persille jeg bruker, men bare kjør på! Ikke vær blyg. Frisk mynte er helt fantastisk sammen med fet fisk som sardin/brisling. Det gir både friskhet og aroma til retten.

__________________________________________________________

Ingredienser til 2 porsjoner

200 g spaghetti eller linguine

4 store hvitløksfedd, finhakket

2 ss pinjekerner

1 toppet ss kapers

3 ss soltørket tomat, hakket

1/2 sitron, saften

100 g sardiner i olivenolje

frisk mynte og persille

salt og pepper

_______________________________________________________

Kok spaghettien i godt saltet vann til den er al dente.

Varm opp litt av oljen fra de soltørkede tomatene i en panne, og fres hvitløk og pinekjerner i oljen. Pass på at hvitløken ikke blir brent.

Tilsett kapers, soltørket tomat, sitronsaft og sardiner med oljen den ligger i til pannen. La det surre mens du rører forsiktig i et par minutter. Det er fint hvis ikke fisken går helt i oppløsning. Bare rugg pannen litt frem og tilbake istedet for å røre hardt rundt med sleiv.

Ha den ferdigkokte spaghettien i panna, dryss over finhakket mynte og persille og bland alt lett sammen. Smak til med salt og kvern over godt med svart pepper.

Parmesan på toppen? Næh, ikke denne gangen.

7 kommentarer på “Spaghetti med sardiner, hvitløk og mynte

  1. Den beste pastaretten ever😋 og det blir ikke siste gangen jeg lager den. Tusen takk for nydelig oppskrift Maj-Britt😚

  2. Tilbaketråkk: Spaghettis aux sardines – pasta med sardiner, chili & oliver | Vin mat & Alsace

  3. Mmmmmmm😋 deilig. Tror jeg må lage den i morgen også 🍝

  4. Hei! Jeg lurer på om du har mulighet til å gjøre det slik at man kan lagre bildene dine til Pinterest? Du legger ut sååå mange fantastisk fine oppskrifter som jeg gjerne vil lagre slik at jeg kan finne tilbake til de igjen! 🙂

    Hilsen fast leser

    • Hei Sarah! Takk, så hyggelig at du synes det 🙂 Jeg er ikke så god på det tekniske, men skal se om jeg får til det du etterspør. Ha en god helg! 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: