Kake søtt

Brownie med peanøtt-marmorering

Jeg brukte lang tid og gjorde mange tålmodige forsøk før jeg fant en fudgy brownie jeg var fornøyd med. Noen brownier minner mer om sjokoladekake, og andre igjen om fondant fordi de er for bløte, nesten rå, i kjernen. Men her har jeg altså et eksemplar av arten som er mørk, saftig, myk og mektig uten å føles rå.

image

Hemmeligheten ligger i hvor mye mel jeg bruker, hvor mange egg og hvor mye arbeid jeg gjør med vispen når eggene er kommet i røra. Jo mer du visper røra, jo mer luft får du inn i den, og jo mer vil den gå i retning av porøs sjokoladekake. Det er ikke hensikten her å få en luftig sjokoladekake, så med andre ord kan du være en slappfisk med vispen. Hvis du vil ha en enda seigere brownie enn denne, kan du bytte ut hvitt sukker med muscovadosukker (mørkebrunt sukker). Den inneholder mer melasse og gjør derfor både cookies og brownies seigere i konsistensen.

I KOSEKOKEBOKA mi finner du forresten digg oppskrift på både brownie og verdens beste seige sjokoladecookies. Boka kan du bestille HER, og da får du 54,- kr i rabatt 🙂

_________________________________________________________________

Ingredienser til en form på 20×20 cm

130 g vanlige saltede peanøtter

1 dl matfløte

200 g mørk kokesjokolade (70%)

150 g smør

300 g sukker

2 egg

100 g hvetemel

3 ss kakao

________________________________________________________

Sett ovnen på 175 C, og kle en form på 20×20 cm med bakepair.

Kjør peanøttene til en pasta i foodprosessor med kniv. Tilsett fløten i en stråle til slutt mens maskinen går. Du skal ende opp med en fuktig peanøttpasta.

Smelt sjokolade og smør forsiktig i en kasserolle. Ta til side og visp inn sukkeret. Rør så forsiktig inn eggene ett av gangen. Husk å ikke vispe for kraftig, med mindre du vil ha en luftigere brownie.

Sikt inn hvetemel og kakao, og bland alt sammen til en glatt røre. Hell røra i formen kledd med bakepapir og smør den jevnt utover. Fordel så peanøttpastaen over brownierøra, og bruk en smørkniv til å lage mønster.  Stikk kniven dypt i røra og dra den frem og tilbake slik man gjør når man lager marmorkake.

Stek brownien midt i ovnen i 40–45 minutter. Her kan steketiden variere fra ovn til ovn. Brownien skal være stekt, men ikke stå for lenge, for da blir den ikke så fudgy som vi ønsker.

Denne smaker minst like godt dagen etter når den har fått satt seg, så den er genial å lage dagen i forveien av hva det nå måtte være.

I den splitter nye KOSEKOKEBOKA mi, får du hele 200 deilige oppskrifter til helgekosen. Den perfekte boka for alle matelskere og livsnytere! Kanskje en julegave? Spar 54,- kr på å kjøpe boka HER!

Skjermbilde 2017-10-27 kl. 13.25.39

%d bloggere liker dette: