Bærekraft Fisk Litt sunnere

Sardinrøre med urter og chili til brødskiva di

En sunn smaksbombe med fet fisk! Jeg svetter under øynene og sikler i tastaturet, mens jeg skriver om og minnes denne godsaken.

Husker dere den pastaretten med sardiner jeg la ut for noen korte uker siden? Den med smaker fra Sicilia? Smaksbildet på den retten inspirerte meg til å lage en herlig sardinrøre til norske blingser. Denne gir sol, vitaminer og smaksglede i rikt monn.

Igjen er det mynte og persille med i bildet, men også koriander, chili og masse hvitløk. Riktignok er hvitløken i en jukse-aioli, men hvis du ikke er glad i majones, kan du ha hvitløken oppi selve sardinrøra.

Og så slår jeg et lite slag for sardinen igjen, gode folk: Sardiner er virkelig en av de sunneste og mest bærekraftige fiskeslagene du kan spise. Her i Norge er det egentlig brisling du kjøper, når du kjøper sardiner på boks, men de er ikke det spøtt dårligere enn sardiner, disse slektningene av silda. Fet fisk som er proppet med omega-3, vitamin D og dessuten kalsium fordi beina i fisken også spises. Beina er møre som smør, og du kjenner dem ikke. Frykt ei!

Er du glad i smøremyke posteier? Da kanskje du liker denne sardinposteien min!

_________________________________________________________________________

Ingredienser til 2 brødskiver

2 store brødskiver, ristet eller grillet (gjerne landbrød/surdeigsbrød)

1–2 ss majones

1 stort hvitløksfedd, knust

1 skvis sitron

1 dåse (100 g) sardiner i olivenolje

1 ss hvitvinseddik eller sitronsaft

2 ss finhakket frisk mynte, koriander og persille (krus eller bredbladet)

1/2 rød chilli, finhakket (ta ut frøene hvis du ikke vil ha det for sterkt)

salt og pepper

___________________________________________________________________

Juksemajones er ikke for de fisefine, men siden jeg er en enkel sjel midt i alt mitt hardt tilrøvede intellekt (!), lager jeg gjerne en lynrask «aioli» på hverdagene.

Bland sammen majones, hvitløk og smak til med sitronsaft.

Lag sardinrøre: Ha oljen fra boksen der sardinene ligger i en bolle sammen med eddik/sitronsaft, friske urter og finhakket chili. Rør rundt og smak deg frem med salt og pepper. Kanskje vil du ha mer olivenolje? Eller mer syre?

Smør jukseaioli på de ristede brødskivene, og fordel så sardinrøra oppå der igjen.

Så er det bare å mumse smaksbomben i seg mens man smiler.

2 kommentarer på “Sardinrøre med urter og chili til brødskiva di

  1. Solveig Skaland

    Dette er skikkelig snadder😋😋 Har laget den flere ganger, av og til med kapers og soltørkede tomater også. På nystekt brød er det bare å lukke øynene og nyyyyte 😚 Tusen takk for super oppskrift 😍

    • Så hyggelig å høre, tusen takk! Og jeg bare kjenner hvor sant det må være at soltørket tomat og kapers hører hjemme her. God helg! 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: