Dessert søtt

Fudgy trøfler av daddel, mandel og kakao

Det finnes to mulige innganger på dette innlegget:

  1. Oi-oi, dere! Mye sunnere konfekt uten å måtte blakke seg på spesialprodukter!
  2. Mmmmm! Verdens beste og mest fudgy daddel- og kakaokonfekt som ingen kan slutte å spise!

Begge innganger er helt sanne, og slår vi dem sammen kan jeg ikke skjønne annet enn at vi har fått en slags godte-jackpot.

Her er det altså ingen tilsetning av søtstoff som raffinert sukker. Alt det søte finnes allerede i dadlene. Hvor briljant er ikke det? Men det betyr ikke at dette er slankemat. La oss, siden det snart er jul, kalle dem «Juletrøfler». For kanskje har du akkurat dadler liggende i huset rundt juletid…? Og mandler…? Og kakaoen står vel trygt og godt i skapet som alltid…? Kardemomme, kanel og smør…? Da er du i mål.

Konsistensen på disse konfektene er helt perfekt. Som fudgkaramell. Og smaken? Rund, søt og med et streif av krydder både fra dadlene, mandlene, kardemomme og kanel.  Også sjokolade fra kakaoen, da. Knallgodt!

Noen i sykkeltights og med klippekort på treningsstudio, vil kanskje kalle dem «energikuler». Men for meg er dette konfekt. Sier en del både noe om meg, og «konfekten».

Nå trenger du bare følge denne oppskriften som virkelig kan gjennomføres av absolutt alle.

______________________________________________________________

Ingredienser til 22 kuler

200 g dadler (uten stein)

100 g mandler

2 ss kaldt smør, normalsaltet (kan erstattes med kokosfett/kokosolje for en vegansk versjon)

1 ss kakao

1/4 ts kanel

1/4 ts kardemomme

_____________________________________________________________

Ha alle ingredienser i en foodprosessor og la den kjøre på høy hastighet til du har en finkornet, glatt masse som kan formes til kuler. Hvor lang tid dette tar, kommer an på maskinen du bruker og hvor kraftig motor den har. (Jeg har en Magimix 5200 XL, og elsker den! Nei, ikke sponset. ) Ca 2–3 minutter er en ok antagelse. Stopp maskinen av og til for å sjekke om massen er glatt nok.

Form små kuler og sett dem på en tallerken i kjøleskapet.

Når kulene er kjølt ned og ikke er klissete/fettete kan du rulle dem i kakao.

Oppbevar kulene kaldt og tildekket. Gjerne i en liten kakeboks eller konfekteske. Vil du gjøre dem ekstra staselige? Spray dem med spiselig gullglitter, da vel!

I den splitter nye KOSEKOKEBOKA mi, får du hele 200 deilige oppskrifter til helgekosen. Den perfekte boka for alle matelskere og livsnytere! Kanskje en julegave? Spar 54,- kr på å kjøpe boka HER!

Skjermbilde 2017-10-27 kl. 13.25.39

2 kommentarer på “Fudgy trøfler av daddel, mandel og kakao

  1. Bjørg Merethe

    Nam nam! Jeg kaller de akkurat nå energikuler😃 funka helt fint som snack etter trening 😃 i morgen tidlig funker de nok helt flott til kaffen også!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: