Kake søtt

Kokos- og nøtteterte m ostekrem, mango, pasjonsfrukt og lime

«Jeg finner bare én feil ved denne kaka,» sa min venninne. «Det er for lite av den!»

Vi hadde samlet oss i hagen til den ene i gjengen, vi som har hengt sammen siden vi var 7 år gamle og gikk i samme klasse i 9 år. Venninner som har fulgt meg hele livet. Søstre, nesten. Fremdeles møtes vi, og det finnes knapt noen jeg slapper så godt av sammen med. De vet det fine og stygge om meg og mitt. De forstår uten forklaring. Du vet, den type venner som tilgir deg din idioti fordi de vet at du egentlig er et bedre menneske når alt kommer til alt. De som vet hva bakgrunnen for idiotien kan være. De som har sett hele handlingsforløpet fra du var 7. De er som Hemingway: Dømmer ikke et menneske, men prøver å forklare.

Nå ble dette alvorlig. Virket plutselig fullt av undertekst. Det var ikke meningen! La oss gå videre, for dette skulle egentlig bare handle om kake, og en veldig enkel sådan. Bunnen er en deilig sak som ikke skal stekes, og fyllet er i slekt med ostekake. Jeg har valgt å bruke frukt av det mer eksotiske slaget, som pasjonsfrukt og mango. men du kan helt fint bruke sesongens norske bær istedet.

Jeg vil si at du ikke trenger stekeovn til denne, men røst svært gjerne nøttene før du hakker dem. Bruk da en stekepanne, hvis du ikke har stekeovn. Nøttene får så veldig mye mer smak av en runde med røsting! Hvis du er på en hytte hvor det ikke finnes foodprosessor, kan du hakke nøttene for hånd med kniv, så fint du bare klarer. Da blir det en litt grovere bunn som kanskje virker mer porøs, men det gjør ikke noe. Godt lell!

Og var det så for lite av kaka? Vi var seks damer, og tok et godt stykke hver, og så et bittelite stykke til. Men vi kunne spist mer, bare fordi den er så sykt god. Det er også noe med den lette, friske smaken som gjør at den føles, ja, lett å spise. Perfekt i sommerværet!

Og du: Denne kaka er glutenfri. Hvis det er viktig for deg eller noen du skal servere den til.

________________________________________________________________________

Ingredienser (24 cm form)

Bunn

120 g hasselnøtter

100 g smeltet smør

100 g kokosmasse

40 g melis

 

Fyll

200 g kremost

2 dl kremfløte

1,5 dl melis

1 lime, saft+finrevet skall

1 mango (gjerne pakistansk)

3 pasjonsfrukt

____________________________________________________________________

Bunn

Sett ovnen på 175 C. Ha hele hasselnøttkjerner på et bakebrett kledd med bakepapir. Rist/stek midt i ovnen på 175 C, i 10–12 minutter. Rør i nøttene underveis. Pakk nøttene i et kjøkkenhåndkle og gni dem rene for skall.

Avkjøl nøttene og smelt smøret.

Ha nøttene i en foodprosessor og kjør dem til de er ganske finmalte. Ha kokosmasse og melis i foodprosessoren og tilsett smeltet smør i en stråle mens maskinen går. Stopp når det har samlet seg nesten alt sammen. Samle eventuelt med en sleiv/slikkepott helt til slutt.

Ha massen i en terteform (helst med løs bunn, da blir det mye enklere å skjære stykker senere). Klem den jevnt ut i formen og opp langs kantene. dekk med plast og sett i kjøleskapet minst 30 minutter.

Fyll

Pisk en løs krem av kremfløte og melis. Ha i kremost og pisk til en fast krem. Tilsett limesaft og finrevet limeskall.

Skrell og del mangoen i små terninger. Tilsett til ostemassen sammen med pasjonsfruktens kjøtt og kjerner. (Hvis du har god vaniljestang eller vaniljepasta liggende, så ta gjerne med litt av en slik også. jeg hadde ikke da jeg skulle lage denne.)

Hell ostemassen i det ferdig avkjølte terteskallet, og pynt gjerne med litt røstet kokosmasse, litt mer mango og pasjonsfrukt.

Husk å la kaken stå kjølig nå i varmen!! Ostekrem blir fort surt….på feil måte.

2 kommentarer på “Kokos- og nøtteterte m ostekrem, mango, pasjonsfrukt og lime

  1. Kathrine

    Hvor lenge skal kaken stå kaldt før servering?

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: