Den aller beste gulrotsuppa jeg kan huske å ha smakt, var faktisk i kantina til CappelenDamm. Hvorfor var den så god? Fordi den balanserte søte gulrøtter og kokosmelk med nok syre, antageligvis fra lime, var akkurat passe heit, salt, godt krydret og hadde nok ingefær. Konsistensen var også deilig.

Det er nemlig lett at det blir vammelt og babymataktig når både kokos og gulrot er involvert sammen med linser. De trenger hjelp fra snertne saker til å reise seg, og den eneste måten å finne den balansen på, er å smake og smake og smake underveis.

En linsesuppe med grønnsaker er kanskje ikke alltid mettende nok i seg selv til middag, men det er alltid godt og nyttig med en skål suppe som hverdagslig forrett, som lunsj eller jeg-dør-av-sult-rett-etter-jobb-/skole-før-fritidsaktiviteter-mat. En suppe av dette slaget er også smart som del av en vegetarisk middag med flere småretter. Det er den måten jeg liker aller best å spise veggismat på: flere retter på bordet, gjerne enkle, men med distinkte smaker og oppgaver for gane og mage. Suppe er selvskreven her.

Ellers er en fyldig suppe perfekt som ekstra påfyll når restemiddagen fra helgen kommer på mandags- eller tirsdagsbordet. Du vet, der det kanskje var akkurat litt lite rester igjen, men ikke lite nok til å kaste, og hva gjør man da? Jo, man sper på med en suppe. Kanskje har du grønnsakssnabber i kjøleskapet som kan gå i gryta. Trenger ikke handle inn i ens ærend. Her er link til hele suppekategorien min, så finner du garantert noe som kan hjelpe deg i riktig retning.

_______________________________________________________________

Ingredienser 4 porsjoner

2–3 store gulrøtter (200 g), i terninger

1 dl tørkede store gule linser/gule splitterter

1 løk, hakket

3 hvitløksfedd, finhakket

1 boks kokosmelk (4 dl)

6 dl buljong eller kraft (høne/kylling/grønnsak)

1 ss fersk revet ingefær

2 ts gult karripulver

1 ts malt koriander

2 ts thai fiskesaus

1/2–1 lime, saften

evt chili etter smak

________________________________________________________________________

Man kan selvfølgelig frese både det ene og andre først her, men jeg synes vi skal holde det helt enkelt i dag, så jeg bare putter alle ingredienser i en gryte og koker det mørt under lokk.

Kjør det glatt med stavmikser eller i blender (blender moser finere enn stavmikser), og smak så til med salt, syre og hete.

Nå ble det godt 🙂

%d bloggere liker dette: