Reise

Hotell Kong Arthur i København

(Annonse) København ble nettopp kåret av Lonely Planet til den beste byen å feriere i. Helt forståelig. Den byen har alt, bortsett fra oppoverbakke og skiføre.

Vet ikke med dere, men jeg synes ofte det er vrient å finne hotell i store byer. Ikke fordi utvalget er skrint, men fordi det er for stort. Man vil jo ha mest for penga. Jeg er svak for de litt mindre stedene med sjel og sjarm. Men det går en hårfin grense mellom disse to begrepene og slapt og slitent. Derfor blir jeg glad når jeg finner et sted som er veldrevet, profesjonelt og rent, men har en intim atmosfære, høy hyggefaktor og personlig vri.

Hotel Kong Arthur er et slikt hotell, og utgjør en spile i paraplyen som også innbefatter Ibsen hotell, som ligger rundt hjørnet, litt lenger opp i gata. Akkurat et slikt boutiquehotell som danskene etterhvert er blitt noen djevler på å starte og drive vellykket. Man føler at det er et sted drevet av individer med et hjerte, og ikke at man entrer en bomaskin, stående i kø med andre på et samlebånd.

IMG_3035

IMG_3030

IMG_3025

Hotellet drives av tre drivende dyktige kvinnfolk, hvis mål er at du ankommer som gjest, men drar igjen som familie. Da jeg ankom, hadde jeg vært oppe siden 04.30 og hadde enorme utfordringer med motivasjonen for å gå ut igjen å jobbe da jeg først hadde sunket ned i en dyp sofa i foajeen og hørte Miles Davis over høyttalerne. Jeg kunne glatt blitt sittende til sola gikk ned, ikke minst fordi det også var ei litta bar i samme område, bydende på fristelser både med og uten alkohol. Jeg forestilte meg at det måtte være et perfekt sted å klappe helt sammen etter en hel dag ute i byen som turist. Eller før man skulle ut på jobb…sukk.

IMG_2608

Det er sikkert på grensen til trendy overfølsomhet hos en kvinne midt i livet, men har du lagt merke til akustikken i visse hotellobbyer? Det er som å sitte på sentralbanestasjoner. Og jeg som er så glad i folkeglaning! Kong Arthur er derimot en behagelig herre. Lobbyen snakker i et menneskelig tempo og toneleie, og selv går hele hans Majestet på sokkelesten uten å bli en tøffelhelt. Skjønt!

I hotellet ligger forøvrig også Københavns eldste og største spa, Ni´mat. Jeg fikk ikke tid til å besøke det denne gangen, men neste gang skal jeg innom der, og også bruke uteområdet i bakgården hvis vær og sesong tillater det. Man kaller så mange ting en oase, men dette er jo faktisk en oase. Midt i byen.

IMG_2998

IMG_3010

IMG_3013

Rommene er lyse, rene og koselige med gode senger og hodeputer. Ikke to rom er helt like. Jeg fikk en juniorsuite og mer enn nok tumleplass til rotet mitt og yogamatten, hvor jeg kravler rundt og føler meg som et bedre menneske før jeg skal sove.

IMG_2932

IMG_2956

IMG_2944

IMG_2951

Om Arthur Hotels har et grønt fokus? Øh, er Paven katolikk? Vi er i København. Miljøhovedstaden. Og man merker det kanskje best på frokosten. Slik er den prioriterte rekkefølgen hotellet bruker når de velger hva som skal stå på frokostbuffeten:

  1. Dansk økologisk.
  2. Dansk.
  3. Utenlandsk økologisk.

Det er samme liste jeg prøver å forholde meg til i eget kjøkken. Fordi den er fornuftig. Ellers er området Nørreport der hotellet ligger, fullt av caféer, barer og spisesteder, og ikke minst Københavns «mathall» Torvehallerne, som ligger ved Nørreport stasjon, fem minutters rolig gange fra hotellet.

Den opprinnelige spisesalen pusses opp og bygges ut i disse dager, og vil stå klar våren 2019. Det betyr at «morgenmad» serveres i mer sydlandske omgivelser, i hotellets pintxos-restaurant som ligger på andre siden av gårdstunet. Men innholdet er som sagt et godt stykke fra Middelhavet, og baserer seg på dansk og kortreist. Godt utvalg og delikat presentert.

IMG_2963

IMG_2973

Beliggenheten er brillefin, og du er tett på det meste. Vil du hverken gå eller ta buss og bane, har hotellet sykler. Som uten noen tvil er den beste måten å ferdes på i København indre by. Alt annet er bare litt mer upraktisk enn å sykle i denne byen. Så det er ikke bare et image når københavnerne fiser rundt på to hjul uansett hvor de skal. Med mindre du skal flytte en sofa. Men da har man jo alltids Christiania Bikes og tilhengere.

Du kan lese mer om både Hotell Kong Arthur og Ibsen, og booke rom her! 

%d bloggere liker dette: