Caféer Reise

Lille Valkyrien på Majorstua

Da Valkyrien Kaffe og Te forsvant fra lokalene i Vinkelgården midt i Majorstuakrysset, ble jeg og flere med meg ganske deppa. For de hadde jo så innmari god kaffe og var så koselige! En stor bank rykket i stedet inn, og kanskje var jeg ikke alene om å gå glipp av at Valkyrien Kaffe og Te bare hadde flyttet like rundt hjørnet, et par meter opp i Jacob Aals gate, rett inn fra Bogstadveien.

Hvis det er én unik café som imponerer med sitt livsmot, så er det Lille Valkyrien. Plassert midt i løvens hule hva gjelder kjeder og kommersielle maskinerier. Omgitt av Espresso House, Starbucks, Mc Donalds, Burger King, de største bakerikjedene og Kaffebrennerier. Den ligger smask bang midt i handelshovedåren på Majorstua, så her trenger man ikke engang ta en omvei for å stikke innom.

IMG_3654

I tillegg til et knippe koselige bord inne og ute hvor du kan nyte kaffe, te og litt å bite i, finnes et spennende utvalg av gaveartikler (alle koppe-elskeres paradis) og godsaker som honning, marmelader, søtsaker som sjokolade fra norske prisvinnende produsenter. Julegaver til å putte i munnen, sa du? Dette er stedet, hvis du vil gi bort noe som ikke alle andre også har fått kloa i hos de store kjedene. Det er ikke nødvendigvis noe galt med det kjedene selger, det er bare en smule kjedelig når alle gir og får det samme, med kliss like merkelapper, logoer og innpakning. Merkelig, i en tid der individualismen rår.

Lille Valkyrien har en facebookside med åpningstider og mer info her!

(saken fortsetter lenger ned)

IMG_3674

IMG_3676
Vakker sjokolade fra de prisvinnende Jentene på tunet i Selbu. De har også konfektbiter i skjønne gaveesker som ligner smykker. Selges her hos Jorid 🙂

Jorid Fjeld som driver og eier caféen og butikken, startet allerede som tenåring å gjøre ekstravakter da lokalene lå i Vinkelgården og ble drevet av familien hennes. Den har vært deres i 30 år. Jorid selv, familie, venner og bekjente har vært hands-on i kaffeblandingene og alt ferskt av kjeks og kaker. Hjemmelaget, med andre ord.

IMG_3669
Lille Valkyrien har vært i familien til Jorid Fjeld i 30 år.
IMG_3670
Eller var det kanskje gårdsegg fra glade høner du hadde på handlelista di? De brune er bitte litt mindre enn de hvite, derfor prisforskjell.
IMG_3682
Nei, ikke bananbrød, men hjemmebakt krydderkake. Mmmm 🙂
IMG_3686
Hjemmebakt grov scone.
%d bloggere liker dette: