italiensk Kjøttfri mandag Litt sunnere Pasta Vegetar

Pasta med ovnsbakte cherrytomater, hvitløk og grønnkål

Jeg er fryktelig lat etter jobb de dagene jeg er alene hjemme. Hvis dere tror jeg lager meg en tre-retters, tenner lys, skjenker vin og sitter i klassisk pianomusikk og spiser alene, tar dere altså feil. Jeg er småsur, skrubbsulten, sliten og må jobbe hardt mot alle typiske fristelser som kan gjøre meg mett NÅ, men gi meg dårlig smak i munnen senere. Ikke sjelden spiser jeg med tallerkenen i fanget mens jeg ser nyheter, og jeg nyter det!

Noen som kjenner seg igjen i tallerken-i-fanget-og-blikket-på-TV´n-posituret? Burde det ikke egentlig godkjennes som yogastilling…? Jeg blir ihvertfall svært harmonisk av det, fra tid til annen. Ikke hvis jeg har hatt mye folk rundt meg hele dagen, da er det deilig hvis alt er helt stille, og det eneste jeg hører er stålbestikket mot tallerkenen og min egen tygging, kanskje smatting.

IMG_5592

Min desiderte favoritt blant hverdagsretter når det kniper på mye og mangt, også penger, er pasta med grønnsaker. Perfekt når man mangler både tid og tålmodighet. Så her får dere en variant som virkelig ikke krever mer enn at man faktisk er levende, kan kutte noen tomater, skru på en ovn og koke pasta. Det er selvfølgelig ikke påkrevd at man er alene og ser på TV mens man spiser dette, for det er da absolutt en hverdagsrett som kan serveres hele familien på en-to-tre også.

Jeg har også prøvd denne med både tomat og avokado, og det var helt ypperlig. Da får du en mer kremet «saus», og den distinkte digge smaken av varmebehandlet avokado. Den er jeg glad i.

IMG_5610
Rett fra ovnen, rett fra formen, rett i munnen,

Så her gjør tomatene seg selv i ovnen med hvitløk og olivenolje, mens pastaen koker ferdig. De siste minuttene før tomatene er ferdige får de besøk av grønnkålen som bare trenger noen få strakser.

Ferdigkokt pasta has rett i den varme formen med grønnsaker og snadder, blandes sammen og så er det bare å høvle på med noen friske urter, svart pepper og parmesan.

__________________________________________________________________________________

Ingredienser, 1 porsjon

Ca 10 cherrytomater

3 hvitløksfedd

1–2 solide never med grønnkål

1–2 ss olivenolje

En skvis sitron (kan sløyfes)

50–100 g pasta (kommer an på hvor sulten du er)

Salt og pepper

Parmesan

Frisk basilikum

______________________________________________________

Sett ovnen på 200 C, gjerne varmluft.

Del tomatene i to, men la et par være hele så får du litt variasjon. Ha dem i en ildfast form sammen med grovhakket hvitløk og olivenolje. Dryss over salt og pepper og bland alt sammen.

Stek tomatene midt i ovnen på 200 C, i 20 minutter. Vask og snitt grønnkålen i strimler, og la den få steke med de siste 5 minuttene.

Ha ferdigkokt pasta rett opp i formen med tomatene, og bland inn frisk basilikum og en skvis sitron. Et godt riv med parmesan, kanskje litt mer salt og pepper og så er det klart.

1 kommentar på “Pasta med ovnsbakte cherrytomater, hvitløk og grønnkål

  1. Min nye yndlings hjemmealene middag 😋 ❤

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: