Bakst Kokebok kosemat

De beste burgerbrødene

De beste burgerbrødene lages ikke utifra prinsippet «rundstykke». De beste burgerbrødene lages utifra prinsippet brioche. Og hva inneholder en briochedeig som et hverdagslig og helt ok rundstykke ikke inneholder? Masse med godt smør og egg!

I min verden er et perfekt burgerbrød mykt, luftig og alt annet enn tørt. Men samtidig har det en såpass fast struktur at det kan holde på alt det gode som vil klemmes og skli ut av det fra innsiden, når det er fylt til randen og møter et sultent gap. Et godt burgerbrød har selvfølgelig en viss høyde, det er tross alt ikke et pitabrød, men enda viktigere er det med en viss bredde, et visst omfang, sånn at ting får plass å boltre seg på i det. Hva er mer irriterende enn et bitte lite kompakt og skyhøyt burgerbrød hvor alt henger ut på sidene som passasjerene på et indisk lokaltog i rushtrafikk?

Bare vaksinemotstandere er mer irriterende. Det er svaret. Atsjo!

Oppskriften er fra Kosekokeboka, og har du ikke den boka i bokhylla di ennå, kan du bestille den her. Kjøper du den, får du ikke bare 200 oppskrifter på helgekos, du er også med på å støtte den delen av meg som er freelancer og ikke får lønn eller ytelser av Staten. Er det ikke fantastisk med internettet, hvordan man bare med noen få tastetrykk kan få verdens deilige kokebøker levert rett hjem uten å bevege seg ut i smittefareland? Takk for bidraget 🙂

Trenger du litt mer visuell inspirasjon, finner du en video hvor jeg lager disse burgerbrødene på insta. Kontoen min finner du her.  Alle matfilmene jeg lager nå i disse dager, havner alle sammen under «høydepunkter» i bioen.

8E1EB1DB-ECF2-4997-980A-6134E90C5A73

Så, kos deg med å bake det som vil bli dine favorittburgerbrød, og fyll dem for eksempel med rester av lammesteika du kanskje spiste i kveld, påskeaften. Det gjorde jeg. Og den filmen kommer på insta i morgen.

________________________________________________________

Ingredienser til 6 store deilige brød

500 g hvetemel

30 g sukker

2 ts salt

25 g gjær / 0,5 pakke tørrgjær

3 dl melk

1 egg

100 g romtemperert smør i terninger

______________________________________________________

Bland alle tørre ingredienser i bollen først, og tilsett så melk og sammenvispet egg.

Bruk eltekrok på kjøkkenmaskinen og elt først på lav hastighet. Øk hastigheten etterhvert. Elt i fem minutter og tilsett så romtemperert smør i terninger. Elt kraftig de siste tre minuttene.

Dekk bollen med plast og la deigen heve 1 time.

Slå deigen ned på en melet flate og rull seks boller. La dem hvile 20 minutter. Pensle bollene med egg og gi dem gjerne et dryss med sesamfrø.

Stekes midt i ovnen på 230 C i 10 min, og avkjøles på rist før de fylles av de vidunderligste saker, og nytes.

6 kommentarer på “De beste burgerbrødene

  1. Absolutt nydelige burgerbrød. Takk for oppskriften!

  2. Line Møller

    Fantastiske burgerbrød!! Enkle og trille ut, og nydelig smak. Tusen takk for oppskrift og inspirasjon, 17.mai 🇳🇴 burgeren ble en stor suksess! 🥰

  3. Bjørg Tove

    De beste burgerbrødene! Bruker speltmel i mine. Vi elsker dem! Tusen takk for oppskriften👍😊

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: