Indisk/pakistansk fritert snacks, hva gir mer mening akkurat nå? Eller noen gang? Jeg elsker dem ihvertfall bestandig. Pakora kan være friterte greier av både kjøtt, fisk og grønnsaker. Her har jeg gått for sistnevnte denne gangen. Man river eller finstrimler grønnsaker (potet og løk her), blander dem med godt krydder i ei frityrrøre, og friterer dem sprø og gyldenbrune. En dipp eller chutney er godt ved siden av. Og øl. Og sol. Eller pledd og Netflix.

Brennhett tips: Det er på instagram (finner kontoen min her) det skjer i disse dager. Det var plutselig der jeg fikk ny giv, gir gass og spretter rundt, filmer kok og ståk, litt på hælen, med tissatrengt bikkje og et hjemmeskolert barn på laget, som også ofte er påprakket rollen som foto/regi. Seertallene er doblet, så på den måten er ikke coronakrise helt krise for den matbloggende virksomheten min. Et enormt og varmt takk til alle som følger med, sender meldinger, engasjerer seg og synes det jeg suller rundt med er verdt tiden og gir noe i disse dagene. Det gir meg mye å gå på også. Er ikke bare dere som får noe igjen for det, altså.

Er det lov å si at man har beveget seg fra tomhet og kjedsomhet til å kjenne på både glede, mening og inspirasjon i disse dager? Er det lov å si at man nå ikke bare går rundt og holder på å bli gæærn av bekymring og rastløshet? Håper det er lov. Hvis ikke: Skyt meg.

Jeg spurte på instagram om det var noe dere gjerne ville se meg lage, og jeg fikk en drøss med gode ønsker. Kan kke lage alle, men prøver å favne som mange som mulig. «Indisk» gikk igjen, så da ble det en liten indisk snack: Pakora.

Pakora finner dere oppskrift på i Kosekokeboka (kjøp gjerne hvis du har mulighet), men jeg skal gi dere oppskriften her gratis. Er sikkert flere enn meg som har ei lommebok istedet for kropp som er på slankekur nå, så helt knall med noe gratis som er fritert.

Nyt dem! Du finner film av pakora og en hel del annet godt under «høydepunkter» på instakontoen min her. Har vært igjennom churros, ulike pizzatyper, nutella, steinalderbrød… og mer skal det bli.

_____________________________________________________________

Ingredienser 15-20 stk

1 stor løk

2 middels store bakepoteter

100 g hvetemel (eller kikertmel)

1 ts salt

2 ts garam masala

½ ts gurkemeie

1 ts bukkehornfrø (kan sløyfes, men du får tak i det i «invandrerbutikker» med godt utvalg)

1 ts spisskummenfrø

½ ts malt koriander

1 rød chili, finhakket

1 ss frisk ingefær, finrevet

3 ss frisk koriander, finhakket

vann

frityrolje

_____________________________________________________

Skjær løken i tynne strimler og riv poteten grovt. Press så mye væske du kan ut av bakepoteten. Bland løk og potet godt sammen med melet og alle krydderne, chili, ingefær og frisk koriander i en bolle. Jeg bruker hendene. Spe med vann mens du rører rundt. Igjen bruker jeg hendene. Da kjenner jeg om konsistensen er ok og merker om alt blir blandet godt. Du skal ende opp med en klissete, tjukk røre, ikke flytende.

Varm opp frityroljen til 170 C, i en tykkbunnet gryte. Bruk en spiseskje og scoop opp røra som du slipper forsiktig ned i små boller i den varme frityroljen. Ikke stek flere enn 3–4 av gangen. Stek dem til de har fått fin brunfarge før du tar dem ut med en hullsleiv og lar dem renne av på et par lag med tørkepapir.

Strø litt salt på de ferdige pakoraene, og server dem med sitronbåter til å skvise over, chutney, raita eller annen dipp.

TIPS: Du kan godt bruke andre typer grønnsaker i pakora. Aubergine, blomkål, gulrot, paprika, asparges, spinat og til og med grønnkål. Fin måte å få brukt opp grønnsaksrester på.

2 kommentarer på “Pakora

  1. Elsker både blogg&instastoriene dine😍🤩
    God påske!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: