Dansk Fisk

Sol over Blindern

Her kommer en egen variant av Sol over Gudhjem, for å komme i feriestemning. Det klassiske danske smørbrødet med røkt sild, reddiker, gressløk og rå eggeplomme, fra Bornholm. Ja, det er et eget Bornholm-modus her på bloggen nå, så da tenkte jeg at jeg fikk bjuda på med en egen variant av denne gamle gode smørbrødklassikeren fra øya i Østersjøen. Og siden det nesten er umulig å finne røkt sild i Oslo, ble det en variant med røkt makrell (varmrøkt), smilende egg istedet for rå eggeplomme, reddiker og gressløk. Godt? 100 prosent!

IMG_7621

Et skikkelig sommersmørbrød som er proppet av smak og dessuten enkelt å lage. Med fiskerøkerier spredt over hele Bornholm (og dessuten i mange andre danske byer…), er både lukten og smaken av røkt fisk noe som på sekunder sender meg mentalt på ferie til Danmark.

Og hvorfor Blindern? Fordi det er like ved her jeg bor, og dessuten der de spår hva slags sommervær vi får. Både sol og regn. De fortjener et eget smørbrød dedikert til seg.

Jeg viser også hvordan jeg lager Sol over Blindern på historien min (my story) på instagram. Den finner du her!

________________________________________________________________________

Ingredienser 2 smørbrød

2 stykker dansk rugbrød

Smør

Ca 200 g røkt makrell

1 egg

2–3 reddiker

Gressløk

Salt/pepper

_________________________________________________________________________

Fiskekjøttet renser du fra beina, hvis du kjøper en hel fisk. Smøret skal selvfølgelig på rugbrødskivene, og så er det bare å dandere fisken på brødstykkene, dele det smilende egget i to (jeg koker det i 7 minutter), og legge det på toppen av fisken sammen med reddiker. Dryss finhakket gressløk over helt til slutt, og litt salt og grovkvernet pepper.

Mere var det ikke. Jo! Øl og snaps. Hvis du liker slikt. Skål 🙂

Innlegget er gjort i samarbeid med Visit Denmark, og er et betalt oppdrag.

%d bloggere liker dette: