Vaffel podcast

Vaffel E07: Norsk sommermat

Det norske spiskammerset er vårt aller nærmeste, og nå bugner det over av godsaker. Så mye kultur, og så mange minner som er knyttet til smakene som åpenbarer seg på spisebordene inne og ute i ukene fremover. Husker du den stekte makrellen med agurksalat på hytta en sommer i 1988? Den gangen var du sikkert redd for bein, det er du kanskje ikke nå. Eller de første jordbærene du plukket i en åker hos familie på landet? Eller hva med den rosa og røkte sommerkoteletten som fattern din kanskje slang på grillen i en park midt i byen? Selvplukkede blåskjell og reker med loff og majones mens sola går ned. Smørdampet nykål og grillmat under en parasoll mens regnet høljer ned og alle må trekke inn.

Den norske sommersesongen er kort, så det gjelder å ikke sove bort sumarnatta. Nykål, nypotet, jordbær, bringebær, gulrøtter, tomater, skalldyr (som egentlig er bedre om vinteren…ironisk nok)…en fest for både øyne og gane.

Dette snakker Vidar og jeg om i episode 7 av podcasten Vaffel. Våre sommerfavoritter og om hvorfor norske råvarer er så gode og viktige. Det handler ikke bare om smak. Det handler også om kultur.

Du kan høre hele episoden på Apple Podcasts eller Spotify under her.

Ha en deilig søndag, regn eller sol 🙂

 

OPPSKRIFTER NEVNT I DENNE EPISODEN

Nykål med bruna smør og mandelflak.

Urtekylling med smørdampet nykål og potetmos.

Thai-krabbemousse.

Nypotet-tapas med spekeskinke eller sild.

Blåskjell med chorizo, søtpotet og fløte.

River Café´s linguine med krabbe.

Finhakket rotfruktsalat.

Gulrotsalat med honning og chili.

 

KOKEBØKER

Enkelt, elegant, italiensk fra The River Café.

%d bloggere liker dette: