Pasta

Hverdagspasta med kylling, spinat, fløte og sennep

Det kunne vært tre tusen av dem på denne bloggen: Ulike variasjoner over pasta med fløte. Uten å nøle vil jeg si at det aller meste blir godt hvis du heller fløte over det og serverer det til pasta. Når blodsukkeret subber langs humørets grumsete bunn, er det plankekjøring med støttehjul å slenge sammen spaghetti med fløtesaus. Jeg er sikker på at du egentlig ikke trenger en oppskrift her, men litt inspirasjon er vel aldri å forakte?

Denne hverdagstraveren ble særs poppis rundt middagsbordet. Dessuten: alt det den inneholder, finner du på den trange nærbutikken din med begredelig utvalg til blodpris. Helt topp. En livredder når du er sliten og ikke orker å tenke så mye, bare sutre over tom mage, dyre munnbind og lave sommertemperaturer.

Velkommen tilbake fra sommerferie! Velkommen til virkeligheten! Den kan smake godt den også.

__________________________________________________________

Ingredienser 2 porsjoner

Ca 200 g spaghetti

1 liten løk, hakket

1–2 hvitløksfedd, finhakket

200 g kyllingkjøttdeig (1/2 pakke…frys ned resten)

100 g frisk spinat

1,5 dl fløte (krem eller mat, du velger)

2 ts sterk og god sennep (jeg er svak for den engelske/Coleman´s)

Gjerne en liten ts tørket estragon (eller har du andre favoritter? Rosmarin er kanskje feil her…)

Salt/pepper

__________________________________________________

Sett over vann til pastaen. Det skal være salt som havet. Når vannet fosskoker har du i pastaen.

Begynn med sausen.

I en stekepanne freser du kyllingkjøttdeig (jeg bruker olivenolje) sammen med løk og hvitløk. Salte og pepre underveis. Pass på at kjøttet blir ordentlig gjennomstekt. Tilsett spinat til pannen og la den steke med kjøttet til den faller sammen. Tilsett sennep og hell på fløte. Kok opp og smak til med mer salt og pepper.

Tilsett ferdigkokt pasta til pannen og bland alt godt sammen.

Hvis du vil ha noe mer fra planteriket her, anbefaler jeg en enkel tomatsalat på siden, med tynne skiver av rødløk og en sveip god olivenolje. Kanskje noen urter, hvis du har?

%d bloggere liker dette: