Bakst kosemat Tilbehør

Ost- og løksnurrer

(Betalt samarbeid/Le Gruyère AOP) På strak vei rett inn i suppesesongen nå, og da trenger vi et godt brød på siden. Eller rundstykke. Eller snurrer, da, som dette er. Myke, saftige og smaksrike hvetesnurrer med nok smør i deigen til å håne nyttårsforsettene dine, og en fest av ost og løk i hver sving.

Ingen vet hva 2021 bringer, så jeg slår et slag for å nyte det man kan i store drag.

Alle som har fulgt meg en stund og kjenner meg, vet at jeg er meget svar for potetgull, og da gjerne med ost- og løksmak. Ja, det er en av de mest intense som på ingen måte gir kysse-ånde, jeg vet det, men jeg synes altså kombinasjonen ost og løk er uovertfruffen. Og ikke bare på potetgull! Jeg elsker for eksempel de engelske sandwichene med ost og løk, og selvfølgelig klassisk fransk løksuppe med en loffblings drapert i smeltet ost skvulpende på overflaten.

Det sagt, så er disse snurrene garantert å bli en suksess til annet enn suppe. Bare tenk dere til sommeren en gang når ting kanskje har åpnet opp litt mer og vi skal invitere venner til hagefest og koldtbord der det bugner av salater, spekemat, sjømat og snadder. Da er disse snurrene perfekt følge!

Gruyère AOP er som skapt for å smelte inn i varm hvetebakst. Nydelig moden ostesmak og suveren smelte-evne. Jeg gikk for 200 gram ost i min oppskrift, men det er plass til mer, altså! Bare nevner det…

Har du lyst til å se hvordan jeg laget snurrene? Da kan du klikke deg inn på Instagram her, hvor det ligger en enkel film på min historie og høydepunkter.

______________________________________________

Ingredienser 12 stk

500 g hvetemel

1 ts salt

2 ss sukker

1/2 pakke tørrgjær

3 dl lunken melk

1 egg

100 g romtemperert smør i terninger

Fyll

300 g løk (2 stk med god størrelse)

1 ts sukker

1 ss Worcestershiresauce.

200 g Gruyère AOP ost

___________________________________________________

Bland alle tørre ingredienser i bakebollen først og tilsett så romtemperert melk og sammenvispet egg.

Bruk eltekrok på kjøkkenmaskinen og elt først på lav hastighet. Øk hastigheten etterhvert. Elt i minimum fem minutter og tilsett så romtemperert smør i terninger. Elt kraftig de siste tre minuttene.

Dekk bollen og la deigen heve 1 time.

Finsnitt løken og stek den på middels varme i olivenolje med 1 ts sukker. Når den begynner å bli myk og gyldenbrun tilsetter du Worcestershiresauce og steker den ytterligere to-tre minutter. Det er viktig at løken blir ordentlig godt gjennomstekt. Sødmen skal komme frem og det skjer når den karamelliseres.

Riv osten grovt.

Slå den ferdighevede deigen ned på en melet benkeplate og kjevle den ut til et rektangel (ca 40 X 50 cm).

Fordel den stekte løken utover rektangelet og dryss over osten. Rull deretter deigen så tett/stramt du klarer fra langsiden, til du har en pølse.

Skjær 12 emner av deigpølsa. Plasser emnene på rekke og rad i en form kledd med bakepapir (min form er 25 X 33 cm). Dekk formen med et rent kjøkkenhåndkle og etterhev snurrene på et lunt sted i 30 minutter.

Pensle snurrene med sammenvispet egg, og stek dem midt i ovnen på 200 C, i 15-20 minutter. Snurrene kan godt avkjøles i formen når de er ferdigstekte.

%d bloggere liker dette: