Forskjellig Om dette og hint

Hallo? Hvorfor så stille her?

Det var denne pandemien, da. En del ting er ute av balanse også i mitt liv, hva gjelder jobb/blogg/fritid. Jeg måtte omprioritere hva jeg skulle bruke februar og mars måned på. Siden dette nettstedet ikke er en reklameplakat fra topp til tå, at jeg ikke «lever av bloggen» som det heter, men siden det å skrive blogginnlegg jeg kan stå inne for på alle måter (ikke minst formmessig og språklig) likevel tar tid, har jeg måttet prioritere det bort i en periode mens jeg har jobbet 100% på tannlegehøgskolen.

Men det er forbigående! I april skal vi meske oss her igjen, dere.

En slags forklaring av et større bilde jeg også er en del av:

I den bitte lille luken som man har latt tannlegehøgskolen (min tidvise arbeidsplass) få holde åpent etter jul, har de jobbet beinhardt for å «ferdigstille» de stakkars studentene på siste året som har studert i snart fem år for å bli noe samfunnet vårt har et reelt behov for. Ikke mange vet dette, men odontologisk fakultet i Oslo er i tillegg til å være en utdanningsinstitusjon, landets største tannklinikk. Rundt 200 pasienter er innom daglig når huset har normal og full drift. Det sier vel seg selv at det ikke har vært lett som en plett å drive dette det siste året, med all uforutsigbarhet rundt et potensielt dødelige virus som gjerne kommer ut av munnhulen – det stedet der tannleger oppholder seg mest. Det har vært litt sånn «alle mann og kvinns til pumpene» den siste tiden etter jul. Med meg selv inkludert. Og mirakuløst nok har det gått bra for hele huset, både med pasienter, ansatte og studenter. Så får vi se hva som skjer denne uken. Om det blir stengt ned igjen eller ikke. Man håper i hvertfall at de som er på siste semester nå, bare noen få uker unna endt studieløp og med en drøm å få komme ut i arbeidslivet, kan få slippe å forlenge ytterligere en viktig og svært kostbar utdannelse. Med kostbar mener jeg hva det koster fellesskapet å utdanne én enkelt tannlege. Jo lengre tid, jo dyrere. Fint hvis det kan skje på normert tid, med andre ord. Både for studentene selv og for felles økonomi.

Så der har jeg vært fulltid de siste to månedene. Og dekket et behov både hos dem og meg. Og derfor har Spiselandslaget vært nedprioritert. Ble også for teit å drive blogg om natten. Det var liksom eneste alternativ.

Et lite tips til dere som sulter:

På Instagram, der er det ofte mer liv selv om det er stille her på bloggen. Mer spontane greier. Hvis dere vil ha spontan hverdagsinspirasjon og se hva jeg lager til middag i skinnet fra lysstoffrør over kjøkkenbenken her hjemme mellom slaga, legger jeg ikke sjelden ut filmer med middagstips på min historie på Instagram. De legges også på høydepunkter. Sjekk ut det, da vel!

Anbefalingen blir altså å følge meg på Insta i tillegg til her.

Her er lenke til Spiselandslaget på Instagram.

Men i april skjer det flere matgøye ting igjen både her på bloggen og TV. Da skal dere få mat og inspirasjon i bøtter og spann på Spiselandslagets egne platformer, også kan dere bli med meg hjem å spise i 4-stjerners middag på TV Norge. Det skjer 26-29 april. Den uka koser jeg meg glugg sammen med Monica Csango, Sverre Sætre og Jonathan Romano. Bare å glede seg.

Vi ses!

%d bloggere liker dette: