Vegetar

Wrap med sprø aubergine, hummus og grønnsaker

Jeg falt faktisk for disse tacolefsene som egentlig ikke er ordentlige tacolefser. Ikke skammer jeg meg over det heller. De er alt for gule, myke og lompete til å kunne passere hos cred folk med ironiske barter og riktige uttale på mexicanske matretter, men jeg synes de var gode lell. Fra trauste Ola Lompa, hvis jeg ikke husker feil. Siden vi allerede har gitt beng i om omslaget her er ekte vare eller ikke, trenger vi ikke ta videre hensyn til hva de fylles med heller. Så her kommer bare en påminnelse om at ei lefse (taco eller ei) kan fylles med det meste og gi deg en skikkelig smakfull middag uten å måtte stå i bro eller i giv akt. Sprø aubergine, sånn jeg har laget dem både på blogg og i bok før, hummus (som vel alle snart har sin egen variant av), og grønnsaker. Lett som en fjert alt sammen.

Hvilke grønnsaker? Jeg spesisfiserer ikke i ingredienslista, for her vet du best selv hva du elsker. Tomat, agurk, løk, salat…feta. Ok, det siste er ikke en grønnsak, jeg vet det. Men ta det med likevel.

____________________________

Ingredienser 2 personer

1 aubergine

1 egg

2 dl griljermel eller panko

Salt/pepper

Hummus

1 boks kikerter

1 ss tahini

1/2 sitron, saften

1 ts spisskummen

1 hvitløksfedd

Litt lake fra kikertene

Salt/pepper

Ellers: Agurk, tomat, løk, feta, koriander…

___________________________

Pisk egget sammen i en bred og dyp tallerken, og bland griljermelet/panko med salt og pepper på en tallerken.

Skjær auberginen i skiver. Jeg liker å gjøre det på langs, men du kan godt ta skivene på tvers.

Dypp auberginskivene i pisket egg så de blir dekket på begge sider, og vend dem så i griljermel/panko så de blir melet til på begge sider.

Stek auberginskivene i godt med olivenolje på medium varme til de er gyldenbrune og sprø utenpå, og myke inni. Hold dem gjerne varme i en ildfast form i ovnen mens du lager hummus.

Hummus: Her slår vi inn åpne dører og bare å kjører alle ingredienser glatt med stavmikser, eller i en blender. Jeg har egentlig bare en liten ting å tilføye: Spar på litt av laken fra kikertene. Denne pleier jeg å spe med helt til slutt, for å få den kremede konsistensen jeg foretrekker. Smak hummusen til helt til slutt med evt. mer sitron, salt og pepper.

Så er det bare å legge lompelefsa åpen og villig på en tallerken, smøre på hummus, legge på auberginskiver og toppe med så mye du klarer å brette lompa rundt og deretter bite over.

%d bloggere liker dette: