Indisk Kjøttfri mandag Linser&bønner Vegetar

Kormasuppe (går det an…?)

Hvis du leste innlegget om den hele kyllingen som var massert med kormapaste og stekt til perfeksjon, så vet du at det er helt på viddene å kalle en suppe for noe som helst med korma (les innlegget om hel kormakylling her!). For korma betydde opprinnelig å braisere, ikke sant. Korma er ikke en krydderblanding og fløtesaus, og siden man ikke braiserer en suppe, blir det kanskje pussig å kalle dette en kormasuppe.

Kall det hva du vil. Jeg kaller det «Ferdigkrydra, ferdigsnakka dødsgod, tykk og balansert indisk linsesuppe med gulrøtter fra bakerst i grønnsaksskuffen, og med agurk og yoghurt på toppen.» Trenger ikke spare på blekket når vi gir nye deilige retter navn. Og kan godt kalle dette en dhal istedet for en suppe, hvis du vil det.

For her sitter jeg med mye igjen på det glasset med den deilige kormapasten. Det gjør sikkert mange av dere også, for statistikken forteller meg at en hel gjeng lagde kormakyllingen i helgen.

Så hvorfor skulle ikke en god skje av kormapasten passe helt ypperlig i en indisktalende veggis gulrot- og linsesuppe?

Den passer selvfølgelig perfekt! Idiotisk retorisk sprøsmål i avsnittet over. Jeg kommer til å ty til flere typer ferdig currypaste utover høsten når supper står på menyen. Det ga umiddelbar digg krydderbalanse. Og jeg er sikkert ikke alene om å ha en et helt korps av åpnede glass med eksotiske navn øverst i kjøleskapet…?

Så, putt rester av krydderpaste i suppa! Kjenn smakene eksplodere.

_____________________________________

Ingredienser 4 porsjoner

5 gulrøtter

1 stor løk

3 hvitløksfedd

1,5 dl små røde ukokte linser

1 liter grønnsakskraft/buljong, evt av høns/kylling

1 stor neve koriander fra dagligvaren eller 10 robuste korianderstilker fra grønnsaksbutikken på hjørnet

1 toppet ss kormapaste (eller mer? Smak deg frem til ønsket styrke)

Salt og pepper

Gresk/tyrkisk yoghurt, agurk og frisk koriander til topping

____________________________________

Vask og skrell gulrøttene.

Hakk gulrøtter, løk, hvitløk og korianderstilker (evt. koriander fra daglivaren) i biter. Ha linsene i en sil og skyll dem til vannet de etterlater er klart.

Fres (middels varme) alt i en gryte med olje og kormapaste i to minutter.

Hell på buljong/kraft og kok opp. Smak til med salt og pepper før du setter på et lokk og lar alt koke mørt. Det tar 15-20 minutter.

Bruk stavmikser og mos det hele nesten fint. Jeg lot det være igjen noen hele linser og gulrøtter for å få litt mer tekstur denne gangen. Ble mer dhal enn suppe.

Topp suppa med gresk/tyrkisk yoghurt og små terninger av deilig frisk agurk og koriander.

%d bloggere liker dette: