Bakst Barn og mat Frokost

Amerikansk corn bread

IMG_6028

I USA, der dette tradisjonelle brødet har sitt utspring, er ikke dette et krisebrød. Der spises det blant annet til Thanksgiving-kalkunen som har vært midtpunktet på amerikanske middagsbord denne helgen.
Men hos meg er dette et krisebrød. Ganske enkelt fordi det er så raskt, godt og lett og røre sammen når man våkner og ikke har brød for hånden til frokost i helgen. Det minner på en måte litt om en kake, eller scone av maismel, som ikke er for søt.
Har du glutenallergi eller barn med glutenallergi? Da kan du fint bake brød med maismel eller fin polenta. I min oppskrift er det hvetemel, men det kan du erstatte med maismel eller fiberhusk (som jeg har skjønt er greit for glutenallergikere..?).

cornbread1

Jeg skulle satt en deig til eltefritt brød i går kveld, men sovnet bums etter en travel lørdag med hele gjengen. Selvfølgelig tenkte jeg at jeg skulle smette ned på hjørnet i dag tidlig å kjøpe noen frosne rundstykker, men med høljende regn utenfor vinduet denne første søndagen i advendt, droppet jeg det.
Så da ble det corn bread!

cornbread2

Ingredienser

* 200 g maismel eller fin polenta
* 100 g hvetemel
* 3 ts bakepulver
* 2 ss sukker
* en klype salt
* 1,5 dl kefir
* 1 dl melk
* 2 egg
* 50 g smeltet smør

Fremgangsmåte

Bland alle tørre ingredienser i en bolle.

Pisk sammen de våte ingrediensene i et desilitermål og hell dem i de tørre. Rør godt sammen til du har en klumpfri røre.

Hell røra i en smurt springform (23 cm). Du kan bruke muffinsformer også. Da steker du dem 10-5 minutter.

Stek brødet midt i ovnen på 220 grader i 20–25 minutter.

That´s it and that´s that!

Kjempegodt med ost eller syltetøy hvis du spiser det til frokost, eller ved siden av supper og gryteretter…eller kalkun.

%d bloggere liker dette: