Fisk Litt sunnere Pasta

Lasagne m. tunfisk og aubergine

Alt i denne lasagnen er laget av ting som nesten alltid befinner seg i mine matskuffer og skap. Tunfisk, gode hakkede tomater, kapers, sitron, pasta, ost, melk, mel og smør. Ingen luksusvarer, men likevel plenty til å vispe sammen en middag med verdighet (joda, speilegg på brødskive er også godt…)

Jeg kjøpte noen sånne økologiske, saltsyltede sitroner da jeg var på besøk hos Camilla Plum på Fuglebjerggaard i Danmark i sommer. De har jeg brukt som krydder i denne lasagnen sammen med kapers. Dødsgodt! Nå bor du kanskje ikke rett ved siden av fru Plum, men tørk bare tårene. Du kan godt bruke finrevet sitronskall istedenfor. Alle skal med!

Som tilbehør laget jeg en knasende sprø salat med vinaigrette, av en superfersk rød spisskål som jeg fikk med meg hjem fra Toten på søndag, da jeg var der sammen med Mat Fra Toten. Den har en utrolig god og mild smak av kål med et hint av reddik og pepper.

image
Rød spisskål fra Toten, erter, valnøtter og en enkel vinaigrette m litt honning. Supergodt!

Hvis du følger meg på instagram, får du forresten små visuelle karameller underveis fra slike turer som den til Toten. Det hender jeg er ute og besøker de som produserer råvarene våre, serru. Anbefales 🙂 Du finner instagramkontoen min her!

____________________________________________________

Ingredienser 4 personer

1 liten aubergine, i små terninger

1 løk, hakket

2 store hvitløksfedd, finhakket

1 boks tunfisk (i vann eller olje)

1 stor ss kapers

1 ss finrevet sitronskall eller 1/2 saltsyltet sitron finhakket

1 boks gode hakkede tomater

1/2 boks (den tomme tomatboksen) m. vann

1 stor ss smør

1 toppet ss hvetemel

5 dl melk

100 g ost

muskatnøtt

lasagneplater

___________________________________________________________

Forvarm ovnen til 200C.

Fres auberginterninger og løk i olivenolje til auberginen har fått farge og er mør. Tilsett hvitløk og la den steke et par minutter. Ha tunfisk, kapers, sitron, hakket tomat og vann i gryta, og rør det godt sammen. La sausen småputre og smak til  med salt og pepper. Mens den putrer, lager du ostesaus.

Smelt smøret i en gryte. Pass på at det ikke blir brunt. Visp inn melet og hell på melken. Visp godt så du ikke får klumper, mens sausen koker opp. La sausen koke skikkelig i 5 minutter på god varme under omrøring. Det er viktig å koke hvit saus godt sånn at melsmaken forsvinner. Trekk sausen fra plata og tilsett revet ost og et godt riv med muskatnøtt helt til slutt. Smak til med salt og pepper.

Lag lasagnen: Legg et tynt lag tomatsaus nederst, deretter lasagneplater og så tomatsaus, ostesaus og lasagneplater igjen. Fortsett slik og avslutt med lasagneplater toppet med et godt og dekkende lag ostesaus. Min lasagne får tre lag, og da har jeg tre lasagneplater i hvert lag.

Stek lasagnen midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Server med en god salat ved siden av, gjerne laget på finsnittet kål med vinaigrette.

%d bloggere liker dette: