Dessert Frokost Litt sunnere søtt

Granola med mørk sjokolade og hasselnøtter

Skal du skjemme bort deg selv eller noen heldige utvalgte, kan du komme syngende med en skål av denne granolaen på vaniljeyoghurt, som frokost på sengen en litt mørk høstlørdag. Husk tente lys og en fersk papiravis! Og er du tonedøv, så trenger du ikke synge…Jeg dør litt av lykke og velvære, når @filmfyren kommer tuslende inn i soverommet med en kaffe og noko attåt i helgene. Beste jeg vet.

At det er sjokolade her, behøver ikke å bety at det er det mest usunne man kan oppdrive på planeten jorden. Har sjokoladen 70% kakaoinnhold eller mer, er den faktisk på den sunne siden. På nøttefronten har jeg valgt hasselnøtter denne gangen. Det går innmari godt overens med sjokolade. Men du kan selvfølgelig bruke salte peanøtter, hvis du skal være helt drøyt kosete. Det skal jeg være med neste runde jeg lager. OMG!!, eller hva de unge sier.

Faktisk så godt at det kan være en hverdagsdessert.

________________________________________

Ingredienser, nok til å fylle et stort Norgesglass

250 g store havregryn

100 g solsikkekjerner

50 g gresskarkjerner

50 g mandelflak eller grovhakkede mandler

60 g hasselnøtter, grovhakket med kniv

1 ts kanel

1 klype salt

1/2 dl eplejuice

3 ss honning

2 ss mild olivenolje eller rapsolje

100 g mørk sjokolade med minimum 70% kakaoinnhold, grovhakket

___________________________________________

Forvarm ovnen til 150C.

Ha alle tørre ingredienser i en bolle og bland dem godt sammen. Tilsett eplejuice, honning og olje. Rør det hele godt sammen. Jeg bruker fingrene og knar det sammen hist og her.

Hell blandingen i en langpanne kledd med bakepapir og fordel den jevnt utover. Det er bare fint hvis det er noen større og mindre klumper med frø, korn og nøtter.

Stek først  midt i ovnen på 150C, i 30 minutter. Ta deretter langpannen ut og dryss grovhakket sjokolade over granolaen. Stek 15 minutter til på samme temperatur.

La granolaen avkjøles før du heller den over på et tett Norgesglass eller en annen lufttett beholder.

Smaker kjempegodt på vaniljeyoghurt med et ekstra riv mørk sjokolade på toppen.

%d bloggere liker dette: