Økologi italiensk Kjøtt Litt sunnere Vin

Kylling i tomat- og olivensaus

Husker du den digge, saftige, slafsete gode kyllingretten jeg la ut for noen uker siden, med kyllinglår dansende i thaismaker? Den er blitt en av bloggens aller mest populære innlegg, så derfor har jeg laget en ny kyllingrett med samme, enkle tilberedningsmåte, men med helt andre smaker. I denne nye kyllingformen, havner vi i Italia med brystene først, og lengst syd på støvelen. Kraftig tomatsmak, sorte oliven, deilig hvitløk, artsjokkhjerter og aromatisk basilikum.

Akkurat som med kyllinglårene med koksmelk, blander jeg sammen alle ingrediensene til saus i en bolle på 1-2-3, heller det over kyllingen og lar det steke og brase ferdig i ovnen. Det blir ikke enklere enn dette.

Jeg har tilsatt artisjokkhjerter også, men de dropper du selvfølgelig bare, hvis du ikke liker dem, eller ikke får tak i dem der du bor.

_______________________________________________________

Ingredienser til 2 personer

2 kyllingbryst

1 boks gode hakkede tomater

1 rødløk, i skiver

3 hvitløksfedd, knust

15 gode, sorte oliven uten stein

1–2 stor håndfuller frisk basilikum

1 ts sukker

salt/pepper

5 artisjokkhjerter på glass, delt i to–tre biter

parmesan

____________________________________________________________

Forvarm ovnen til 180C.

Gi kyllingbrystene godt med salt og grovkvernet pepper, og brun dem med olivenolje i pannen på begge sider. De skal bare få farge, ikke gjennomstekes. Ett minutt på hver side, på middels varme, er nok. Legg dem i en ildfast form. Dryss over litt mer olivenolje, gjerne en smaksrik med god kvalitet.

I en bolle, rør godt sammen hakket tomat, rødløkskiver, knust hvitløk, sorte oliven uten stein, masse hakket frisk basilikum og sukker. Smak til med salt og pepper.

Hell sausen over kyllingen og fordel den godt. Stikk artisjokkhjertene rundt omkring kyllingen i sausen.

Stek alt midt i ovnen på 200C, i 30 minutter. Ta kyllingen ut, og la den hvile 5 minutter før du serverer den. Den kommer ikke til å bli kald, tro meg. Dryss over parmesan, og server kyllingen med potetmos, ris, pasta eller risotto. Og selvfølgelig en frisk, grønn salat.

4 kommentarer på “Kylling i tomat- og olivensaus

  1. Dette blir kveldens middag. Gleder meg. Hva pleier du ha i den grønne salaten, og har du oppskrift på en god dressing? Synes aldri jeg får den rette blandingen av olje og eddik.

    • Hei Britt! Litt sent svar, men håper det hjelper likevel. Jeg er ekstremt enkel når det gjelder grønn hverdagssalat. Går for en sprø og fin salattype, f.eks crispi eller hjertesalat. Så litt tomat, noen ringer med rødløk, muligvis noe agurk, eller avokado. Ikke så mye fiksfakserier. Til dressing pleier jeg å blande følgende: 4 ss olivenolje, 2 ss hvitvinseddik (eller annen eddik f.eks rødvin, eple, bringebær eller av andre bær), 1 ts dijonsennep og 1 ts flytende honning + salt/pepper. Jeg bruker honning for å runde av syren sånn at barna liker den bedre.

  2. Hjertelig takk for nydelig dressingoppskrift, og tips til salatkombinasjon. God søndag!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: