Klart det skal komme ukemenyer fra meg også! Hvis du vil spise kjøtt 5 dager i uka, så skal du nok lete etter menyforslag et annet sted. Hos meg blir det nemlig mye fisk og grønt, og litt mindre kjøtt.

Mandag er selvfølgelig kjøttfri, og denne mandagen foreslår jeg å starte med en enkel pastarett med ruccola, hvitløk, chili og sitron. Hvis du har barn, så dropper du bare chilien, og hvis du er fanatisk vegetarianer, så dropper du ansjosen… Ellers er denne god med alskens grønnsaker. Generelt kan jeg si at pasta med grønnsaker er en trofast venn i nøden her hos oss.

Tirsdag blir det fisk, og denne byggrynspannen med laks, karri og grønnsaker. Lager du litt ekstra, er denne fin i matboksen dagen etter. Mange er redd for fisk i matboksen, fordi de tror det blir dårlig. Hvorfor det? Man smører jo makrell i tomat på brødskiva…eller har røkelaks eller reker? Et par timer i en matboks utenfor kjøleskap, er ok.

Onsdag blir det meskikansk suppe og rundstykker. Hvis du smeller sammen deigen rett før du legger deg kvelden før, kan du kjapt steke eltefrie rundstykker mens suppa koker ferdig. Eller så bare kjører du på med noen grove, frosne rundstykker som varmes i ovnen.

Torsdag er det fisk igjen, og den kanskje rimeligste av dem alle: Sei. Jeg lager den med søtpotet og grønnsaker i en rød kokoscurry, og har ris ved siden av.

Fredag skal det koses! Og ukas første kjøttmiddag får oppmerksomhet som en nyfødt baby. Fordi jeg er sliten etter en hektisk uke, blir det enkelt, og jeg freser opp chorizo stekt med eple og løk, servert på en superdeilig potetmos, og med salsa ved siden av. Mmmm! Perfekt å spise bare med gaffel, mens man ser gullrekka fra sofaen.

Lørdag blir det enten denne legendariske kyllingformen med sopp- og fløtesaus, eller et vegetaralternativ med terter med nøttebunn, fylt med fiken og blåmuggost, og en diger salat ved siden av med alt du selv liker av grønnsaker.

Søndag er en typisk lasagnedag hos meg, og denne med tunfisk er utrolig god. Server den gjerne med en rødkålsalat og hvitløksbrød.

%d bloggere liker dette: