Kjøtt Potet Tilbehør

Potet- og gulrotrösti

De gangene jeg lager rösti, sparker jeg meg selv for at jeg ikke lager det oftere. Det er ingen som ikke elsker disse potetkakene stekt i panna. Passer ypperlig i matboksen dagen etter også, når du vil gi blingser en pause. I Kjøttfri Mandag serverer jeg dem som en egen rett, toppet med rømme og en seriøst god salsa med fetaost og avokado. Oppskriften finner du i boka 🙂 Har du den ikke? Da kan du bestille den her!

skjermbilde-2016-11-14-kl-18-39-47
Fra Kjøttfri Mandag.  Foto: Filmfyren

Å rive for hånd er ikke min favoritthobby, og derfor bruker jeg foodprosessor med riveskive for å få opp farta når alle er sultne og vil ha mat ! Ta poteten først og for seg selv, sånn at du får klemt ut væsken av den. Ikke glem det, da. Ellers blir det knotete.

Denne gangen freste jeg opp noen sinnsykt gode pølser til disse röstiene: ungarske pølser fra Høvikveien kjøtt og kolonial. Jeg er ganske sikker på at det er noen av de beste pølsene jeg har smakt noen gang. Saftige, kjøttfulle, godt krydret og med en deilig, rund smak fra paprika, chili og hvitløk. Nam! Jeg spiser som kjent ikke mye kjøtt, og derfor blir jeg så glad, så glad når jeg kan få skikkelig god kvalitet de gangene jeg gjør det. Gode pølser er…godt!!

_________________________________________________________________

Ingredienser 4 porsjoner rösti, som tilbehør

500 g kokefaste poteter

3 gulrøtter

1 rødløk

1 toppet ss hvetemel

2 ss smeltet smør

1 god kvast rosmarin, finhakket

salt/pepper

_________________________________________________________________

Vask og riv potetene grovt. Hvis de har tynt, lyst skall trenger du ikke skrelle dem først. Press så mye væske du bare klarer ut av de revne potetene. Jeg bruker hendene. Tar en neve revet potet, klemmer til over vasken, og legger de ferdigklemte potetene over i en ny bolle. Du kan også pakke alt i et kjøkkenhåndkle eller stykke gass, og så «vri opp» potetene i dette.

Riv gulrot og løk grovt også. Bland så alle ingrediensene godt sammen i en bolle.

Form kaker (eller flate baller…en veldig underlig ting å skrive…), og stek dem i olivenolje på middels varme. Ha heller litt lavere varme og bruk lengre tid, enn at de blir svidd utenpå og forblir rå inni. Rå potet er ikke godt. Gi dem ca 4–5 minutter på hver side.

Ha röstiene over i en ildfast form etterhvert som de blir ferdige, og sett dem i en lun ovn så de holder seg varme. 100C er nok.

Så er det klart! Velbekomme 🙂

%d bloggere liker dette: