Fisk italiensk Pasta

Kremet spaghetti med tunfisk, sitron og safran

Er det ikke gøy hvordan all mat blir litt mer staselig og elegant med safran? Til og med den triste boksen med grå tunfisk der innerst i skapet får et snev av skjønn mystikk når den parfymeres med verdens dyreste krydder. Og det er ikke så mye som skal til. Ei litta klype, og hverdagsmiddagen blir en smakstriumf og ikke bare vomfyll.

Pasta og tunfisk er to ting jeg alltid har i skapet. Billig og kjapp hverdagsmat. Hvis du ikke er glad i tunfisk, kan du selvfølgelig bruke annen fisk eller skalldyr. Sånn som denne digge varianten med krabbe.

Grønnsaker ved siden av? Jeg dampet noen brokkolibuketter i to minutter, og ga dem så et sveip med god olivenolje, et dryss salt og en lett sommerdyne av finrevet parmesan. Så godt! Masse grovkvernet svart pepper på toppen.

Jeg bruker både matfløte og et par skjeer med crème fraîche i sausen. Sistnevnte gjør at sausen blir mer klebrig og igler seg enda mer inntil hvert spaghettistrå. Øsa med kokevann fra pastaen inneholder også stivelse som hjelper til med å få riktig konsistens. Det er meningen at sausen skal klebe seg til pastaen, og ikke at pastaen skal skvulpe rundt i en tynn saus nederst i gryta.

_______________________________________________________

Ingredienser til 2 porsjoner

200 g spaghetti

1 liten eller 1/2 løk, finhakket

1 stort hvitløksfedd, finhakket

1 dl matfløte

2 rause ss crème fraîche

1 liten øse med kokevann fra pastaen

1 klype safran

litt finrevet skall av sitron

1 boks tunfisk (ca 150/180 g)

salt og pepper

______________________________________________________

Kok spaghetti (200 g) al dente i godt saltet vann.

Fres løk (1 finhakket) og hvitløk (1 finhakket fedd) i litt olivenolje, og hell på matfløte (1dl). Kok opp og tilsett så crème fraîche (2 rause ss), kokevann (1 liten øse), en klype safran og et lite riv med sitronskall. Smak sausen til med salt og pepper og la den småputre et par minutter til den tykner.

Hell vannet av tunfisken (1 boks) og rør den godt ut i sausen. Smak til en siste gang med salt og pepper og tilsett så den nykokte spaghettien. Bland sammen og server!

2 kommentarer på “Kremet spaghetti med tunfisk, sitron og safran

  1. Sykt godt, men jeg bytta ut tunfisken med kamskjell… olala..

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: