Fisk Frokost Litt sunnere

Varmrøkt makrellrøre med dill

JEG PRØVER hele tiden å finne nye måter å få enda mer fisk inn kostholdet på. Det jo ikke bare være de sedvanlige laksefiltene til middag. Jeg skulle også ønske jeg var bedre på å bruke flere av de underlige kreaturene som ligger i disken til ordentlige fiskehandlere. Tror det må være et løfte til meg selv utover høsten at jeg tester noen nye fiskeslag.

Samtidig har jeg på agendaen å få inn sjømat til flere måltider. Særlig lunsj, men også frokost. Jeg er en sånn type som er bjørnesulten når jeg våkner, og ikke har trøbbel med hverken store porsjoner eller kraftige smaker. Frukt med litt yoghurt ække helt meg. Sild eller ansjos og egg, derimot. Kjør på! Klokka 06.00 eller 10.00, bare kom med det! Eller såkalte «rører» eller «salater», gjerne på mine nybakte knekkebrød, det går ned på høykant.

Men du skal få slippe denne makrellrøra til frokost hvis du er en frukt-med-yoghurt-type, altså. Ta røra til lunsj, du. Og er det ikke gøy å bruke noe annet enn tunfisk fra boks til slike rører? Makrellen er en suveren fet fisk. Fanges vilt og er i sesong langs norskekysten fra mai til oktober. Mer av det gode fiskefettet og omega-3 i makrell, dessuten. Ulike typer røkt makrell får du i de fleste butikker, så det burde ikke være umulig å lage dette. Kan gjerne blandes med kald pasta og noen grønnsaker til matboksen også.

________________________________________________________________

Ingredienser 

250 g varmrøkt makrell

3 ss kesam

2 ss majones

2–3 ss purre, finhakket

masse finhakket dill

pepper

__________________________________________________________________

Rens den røkte makrellen fra skinnet og sjekk at det ikke finnes bein gjemt i kjøttet. ha det i en bolle og bruk en gaffel til å blande det sammen med resten av ingrediensene.

Du trenger ganske sikkert ikke salte røra. Røkte fiskeslag er gjerne salte nok i seg selv. Men smak selvfølgelig for sikkerhets skyld.

Server på godt brød eller knekkebrød med for eksempel salat og skiver av reddik, eller i en pastasalat (nei, det spiser jeg dog ikke til frokost!).

2 kommentarer på “Varmrøkt makrellrøre med dill

  1. Tone Skramstad

    Tusen takk for at du deler herlige retter basert på tradisjonsmat ❤🙏

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: