Reise

Jeg debuterer skjønnlitterært

Onsdag 2 mai lanseres min aller første skjønnlitterære tekst, på Cappelen Damm. I februar ble novellen min Lodd antatt i årets Signaler, som er Cappelen Damms årlige antologi for debutanter. Hvis du aldri har hørt om Signaler, så beskriver forlaget boka slik:

«Signaler er Cappelen Damms årvisse debutantantologi hvor forfattere som ennå ikke har fått tekstene sine publisert får stå side om side med etablerte forfattere. Antologien har siden 1986 vært et arnested for fremtidige forfatterskap og en lang rekke av forfattere har startet sin litterære karriere i Signaler. På denne måten er Signaler et viktig tilskudd til bredden i norsk litteratur.»

Skjermbilde 2018-05-01 kl. 00.43.07

Jeg er selvfølgelig fryktelig stolt, og litt redd. Eller, kanskje mer spent enn redd, forresten. Arbeidet med novellen har vært en sann svir. Skrivebrikkene har omsider begynt å falle ordentlig på plass. Jeg har stått på ett bein med det andre rett ut til siden, men holdt balansen. Pustet med magen, skrevet sakte, hvisket litt mer enn jeg har skreket, alt det der som er det jeg må jobbe med i mine tekster. Stryke, minimere, skru til, fjerne uten å skjule helt, stole på teksten, stole på de få ordene som står igjen på papiret. Lese teksten en siste gang og si igjen en siste gang: «Men er det litteratur nå?» Blogg er ikke litteratur. Blogg er fast food. Fint det også, men ikke det eneste. Og forfatter og redaktør Eivind Hofstad Evjemo har fått meg ut i terreng som jeg har lett etter en god stund uten å finne det. Holdt meg i ørene og i hånda, litt om hverandre etter behov. Takk!

Så hva handler Lodd om? Et barn, en mor, en far langt borte. En lottokupong. Et savn og en sorg kamuflert bak et sinne. Og en twist helt til slutt. Ikke sjokoladen…

Over 400 sendte inn tekstene sine til redaksjonen. Vi er 11 som er plukket ut. Det skåler jeg for i morgen, onsdag 2 mai, sammen med de 10 andre, kl 19.00 på lansering hos Cappelen Damm i Akersgata. Så kom gjerne innom! Det er åpent for alle. Vi leser fra tekstene våre, det finnes vin og bøker til salgs, og jeg er der og stråler av stolthet om kapp med lampene i taket. Klemmene sitter løst.

10 kommentarer på “Jeg debuterer skjønnlitterært

 1. Anne Marie Espås

  Gratulerer! flott å kunne realisere drømmer en ikke en gang vet at en har. Skulle ønske det var meg, kanskje neste gang?

  • Tusen takk! Jeg har alltid villet skrive og bli lest ordentlig, så dette er en super sjanse. Deg neste gang! 🙂

 2. Bo Johansen

  Gratulerer ! Blir spennende å lese boka. Bor jo ikke i Oslo, så noe besøk i Akersgata blir det ikke. Selv om det hadde vært hyggelig.

 3. Synnøve

  Gratulerer så mye!!!

 4. Gratulerer! Vel fortjent! Du skriver utrolig godt. Når du skriver om mat, så er det ike bare mat. Det er hele opplevelsen du deler med oss. Plutselig er man der du er, enten det er på kjøkkenet ditt, på Fyn eller hvor som helst annet sted i verden. Tror jeg tar meg en liten tur til Cappelen Damm i kveld. Gleder meg til å lese Lodd.

  • Tusen takk, Britt 🙂 Vet ikke om du fikk stukket innom i går på lansering, men hvis du var der, håper jeg du hygget deg.

 5. Marianne

  Gratulerer, og lykke til. Synes det er masse skjønnlitterære kvaliteter i bloggtekstene dine også, (for ikke å snakke om humor og vidd) så jeg er ikke overrasket.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: