Frokost Litt sunnere Vegetar

Varme frokostbær med havretopping

Jeg vet at en skål med havregryn eller frokostblanding, bær og melk sikkert er det kjappeste man kan kyle i seg en hverdagsmorgen. Men hvis du legger til 15 ekstra minutter, så kan du glede deg selv eller noen du står opp sammen med, med en varm og sunn smuldrepai. Nei, den er ikke som ei kake eller dessert, den er laget med tanke på at det er hverdager det er flest av, og at det derfor er dumt å spise kake eller dessert til frokost alle disse dagene. Men joda, hvis du vil lage en litt sunnere dessert, så egner den seg til det også. Da jeg la ut denne på Instagram forrige uke, var det en følger som hadde servert den med iskrem, og ga et slags terningkast seks i kommentaren sin. Takk 🙂

Som frokost topper jeg den med yoghurt naturell eller kesam.

I Kosekokeboka finner du flere varianter av denne frokostsmuldrepaien, men da med et mer helgeaktig preg. Når mandagen eller tirsdagen banker på døra, så lag den gjerne klar kvelden før og sett den i kjøleskapet. Så er det bare å skru på ovnen, sette inn formen og gi det et kvarter mens du lager kaffe og kler på deg.

Er ikke det en god start på dagen, så kall meg kålrabi.

___________________________________________________________

Ingredienser til én porsjon

100 g frosne bær

2–3 ss havregryn

1/2 – 1 ss smør (eller margarin…noe til å binde havregrynene sammen med, i hvertfall)

En liten klype salt

2 ts flytende honning

1 ts gresskarkjerner

______________________________________________________

Sett ovnen på 200 C.

Ha de frosne bærene i en liten ildfast form eller cocotte. Drisle over den ene teskjeen med honning.

Bland sammen havregryn, smør, salt og en teskje honning. Fordel blandingen over bærene, dryss over gresskarkjerner og stek det i ovnen på 200 C, i ca 15 minutter.

Server med yoghurt naturell, kesam, rømme, iskrem….Du bestemmer!

 

%d bloggere liker dette: