Frokost Litt sunnere Vegetar

Grønn frokostbolle

Se min frokost, den er grønn som gresset. Eller som Hulken. Kermit. Bjørka utenfor vinduet mitt om et par uker til. Men den smaker ikke gress eller Kermit. Den smaker friskt, ingefær, litt banan, yoghurt, honning….og er det ikke et hint av kanel der også? Jo visst.

Smoothie bowl der, altså. Hallo 2004, og hallo og god morgen Maj-Britt Aagaard 15 år senere! Jeg liker ikke ordet «smoothie bowl». Det sitter feil i munnen. Det er ikke et elegant ord å uttale for noen som ikke har engelsk som førstespråk. Hva sier du? Smudibål… Smujiboul… Nei, frokostbolle tenker jeg er bedre. For ingen nordmann og hennes dvaske hverdagsengelsk har selvtillit eller oral energi, stamina eller plass nok til å gi ordet smoothie bowl det rommet som kreves.

Høres man ut som Anthony Hopkins når man uttaler sin smooooothie boooowl, så skal man stå på en ølkasse og synge det utover torget hver morgen. Høres man ut som Jens Stoltenberg eller Thor Heyerdahl? Ja, da kan man likesågodt ta seg en frokostbolle.

Jeg pleide ikke å være så glad i grønnsaker som smoothie. Nå er det riktignok ikke hele kjøkkenhagen som har fått være med her, bare en passe stor håndfull med frisk spinat, så denne her er blitt en elskling. Det er nok smaken av ingefær og kanel opp mot banan, sammen med den fyldige, kjølige teksturen og knaset fra toppingen som gir meg riktig type gåsehud under morgenkåpa.

Utover det er det ikke så mye å si. Jo! Ha alltid banan i fryseren, så er du klar for en kjapp smudi eller frokostskål. Jeg skjærer bananene opp i skiver og legger dem med litt luft mellom i fryseren, så blir det snillere for blenderen å knuse dem.

Dette her er godt. Det er sunt. Det er raskt. Og fargen gjør en jo glad.

Topp frokostsbollen med bær, frisk frukt, granola, mûsli, nøtter…frisk mynte, sitronmelisse, kokos…Eksperimenter deg frem i vårkåtheten og skap din egen elskling.

____________________________________________

Ingredienser til én porsjon

1 stor neve frisk spinat

1 frossen banan

1,5 dl syrnet naturell melkeprodukt (yoghurt, biola, kefir, kulturmelk, tjukkmjølk…)

1 dl eplejuice (kan erstattes med mer yoghurt)

1 ts honning

Et godt riv med ingefær ( 1–2 ts)

Et støt kanel

Granola, müsli, havregryn frukt eller bær til topping

__________________________________________

Ha alt i en blender og kjør det glatt.

Topp med gryn, frukt, bær, nøtter….

Spis opp alt før du skal ut på torget og synge smoothie bowl fra din ølkasse.

1 kommentar på “Grønn frokostbolle

  1. Hva det enn kalles, det ser helt nydelig ut!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: