Bærekraft Caféer Reise

Ekte Vare på Sagene

Til høyre for Sagene kirke, et pinglete steinkast fra Kaffebrenneriet, ligger familiebedriften Ekte Vare som er en kombinerte café og økologisk dagligvarehandel. Fokuset er skarpt peilet inn på økologi, kortreist og bærekraft. Bare å omfavne!

Innehaverne håndplukker produkter fra småskalabønder og produsenter, og gjør alt i sin makt for å gi et bredt og fullverdig utvalg av økologiske, sesongbasserte produkter fra bærekraftige leverandører, til priser som er hyggelig for kundene, men samtidig ivaretar produsenten. De skal også ha noe å leve av. Bredden og utvalget i butikken er topp, noe som selvfølgelig er viktig for ikke å ende opp som en ultrasmal nisjebutikk. Så her finnes alt fra kjeks, iskrem og gulrot, til kaffe, oppvaskbørster og vaskemiddel. Den er også velegnet for allergikere, med et godt repertoar av melke- og glutenfrie varer både i butikken og caféen.

Trenger du catering til en større håndfull folk? Mat og råkaker kan bestilles ved å kontakte Ekte Vare direkte her.

IMG_5441

Om du ikke reiser hit i ens ærend for å handle ymse økologiske basisprodukter i løsvekt (ta gjerne med egen emballasje), kan du reise hit i ens ærend for å nyte ferskt økologisk bakverk, supper, råkaker, blingser, ostesmørbrød (elsket det!), samt kald og varm drikke. Kaffen er lokalbrent, betjeningen hyggelige i tillegg til kunnskapsrike, og lokalene kjempekoselige med en atmosfære av landhandleri og lokalcafé.

IMG_5429

I hyllene i butikkdelen er det masse spennende varer fra mer og langt mindre kjente produsenter, så her kan man gå på skattejakt. Frukt og grønt finnes også, og krydderhylla er en drøm. Ikke minst har de ordentlig kanel! Ja, for det er jo ikke lenger sånn at all kanel man kjøper er av det ekte og beste slaget. Her er en artikkel om ekte og uekte kanel fra magasinet Ren Mat, som du jo selvfølgelig også får kjøpt hos Ekte Vare.

IMG_5453
På tide å oppgradere krydderparken der hjemme? Plukk og miks!
IMG_5458
Digge sprøstekte ostesmørbrød av ulike slag.

IMG_5452

IMG_5473

IMG_5455

IMG_5487

IMG_5493
Foto: Olivia B. Bakker

Hvis du vil  prøve deg på et kurs i kombuchabrygging, surdeig eller osteysting, er Ekte Vare en selvfølgelig instans du må følge eller besøke. Følg med på kurssidene deres her for detlajerte info og oppdateringer, eller følg dem på Facebook og Instagram.

1 kommentar på “Ekte Vare på Sagene

  1. Gyri Scheie

    Kan sjekkes !

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: