Tilbehør Vegetar

Rødbetsalat med dill og karve

Vi kan godt kalle dette en rødbetcoleslaw, hvis dere vil, for pussig nok sender ordet rødbetsalat tankene rett til jula. Men det er en rødbetsalat, så kan vi ikke bare slutte å kalle alt for «ditt-og-datt-slaw» bare fordi det inneholder kål og majonesdressing?

Vet dere hvor ordet coleslaw kommer fra? Nederland. Koolsla heter det der, og er helt enkelt et navn på de fleste kålsalater med majones eller vinaigrettedressing. Kanskje liker vi ordet så godt fordi det er blitt brukt så mye i slafsete omtaler av kosemat som burgere, pulled pork og grillmat? Coooleslaaaw… joda, jeg får lyst på noe godt med en gang. Og det høres ikke ut som det har en fjert å gjøre med salat overhodet.

Men norsk er et flott språk, så i dag blir det rødbetsalat. Punktum. Og den passer til alt mulig hele året, ikke bare på julefrokostbordet.

(Skal du koke rødbeter? I trykkoker, sier du? Her er oppskriften på det.)

_________________________________________________

Ingredienser

50 g hodekål, finstrimlet

150 g kokt rødbete, i små terninger

1/2 rødløk, finstrimlet

2-3 ss majones

2-3 ss kesam/rømme

2 ts eplecidereddik

1 strøken ts karve

Dill (1/2 liten potte)

Salt, pepper og sukker

___________________________________________

Finsitt hodekålen og rødløken, og skjær rødbetene i små terninger.

Bland sammen majones, rømme/kesam, eddik, karve og finhakket dill. Smak til med salt, pepper og litt sukker til du finner et sted hvor du holder smaksbalansen.

Bland kål, rødløk og rødbete godt sammen med dressingen og så er det klart.

Passer på brød med kjøttpålegg, røkelaks eller gravlaks, eller som tilbehør til grillmat, kylling, burgere…Når lammekotelettene kommer for fult i butikken kommer jeg til å servere rødbetsalaten ved siden noen rosastekte slike og stekte poteter.

2 kommentarer på “Rødbetsalat med dill og karve

  1. Det ser fantastisk godt ut!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: