Dette er noe av det beste jeg vet! Jeg bestiller det alltid på indisk restaurant hvis de har det, og jeg har prøvd meg frem med ulike oppskrifter her hjemme uten å treffe spiker´n helt på hodet noen gang…før på lørdag! Da hadde jeg invitert til Bollywoodmiddag, så da måtte det klaffe.

Igjen, for å finne den beste oppskriften, kavet jeg meg gjennom internetts jungel, plukket ut ymse kanidater, parret dem med og mot deres vilje og endte til slutt opp med dette resultatet som var meget vellykket. Endelig!

Saag (også kalt palak) er purerte sauser av grønne blader, gjerne spinat, kommer fra Nord India og er ofte supplert med kjøtt, belgfrukter, ost (du har kanskje sett palak paneer på menyer her og der?) eller som i dette tilfellet: Potet.

Igjen er det opp til deg og ganen til de du skal servere om maten skal være brennhet som et lite helvete, eller ei. Kjør gjerne på med så mye chilli du og baken din dagen derpå tåler! Men jeg, for min del, tok det litt rolig på chillifronten, for ikke å skremme vekk mulige jomfruer på sitt første smakseventyr i den indiske kulinariske verden. Smak blir det nok av, uansett. Chilli gir ikke så mye smak i seg selv i denne sammenhengen, bare hete.

IMG_6643

Ingredienser til 4-6 personer, når det også finnes mye annet godt på bordet:

* 10 poteter, kokte, uten skall, i terninger

* 1 stor løk, finhakket

* 5 hvitløksfedd, finhakket

* 1 toppet ss frisk ingefær, revet

* 400 g frisk spinat, vasket godt og hakket

* 1/2 ts kardemomme

* 1 ts gurkemeie

* 2 ts korianderfrø, knust

* 1/2 ts kanel

* 1 grønn chilli, med noen av frøene

* 1 neve frisk koriander, finhakket

* 3 dl vann

* 2 dl gresk yoghurt/matyoghurt

* Salt/pepper

spinatkoriander

Fremgangsmåte:

Potetene har du kokt, skrelt og skåret i terninger på forhånd.

Mål opp og ha alle krydder klar på en liten skål, så er dét klart også.

Løk og hvitløk svettes i en stor gryte, med en god klunk (2-3 ss) soyaolje eller annen olje som ikke er olivenolje. Når løken er blank og transparent tilsettes ingefær, chilli, frisk koriander og krydder, og de får en dans i gryta til aromaen slipper taket i dem og treffer nesa di.

IMG_6556

Rør inn spinaten. Den ser voldsom ut til å begynne med, men piffen går raskt ut av den og da tilsetter du vannet, smaker til med salt og pepper, setter på et lokk og lar det småsurre 10 minutter.

IMG_6561

Ta av lokket, tilsett yoghurt og gi så blandingen inn med en stavmikser til du har en puré. Smak om du trenger mer salt og pepper og tilsett poteterningene. La alt sammen småkoke 5 minutter til uten lokk.

Gi et dryss koriander og servér. Nanbrød? Ja, hvorfor ikke.

IMG_6567

Kandiserte fenikkelfrø frisker opp ganen når du har spist sterkt krydret mat. jeg kjøpte dem der jeg kjøper krydder: Norbygata Dagligvare på Grønland.
Kandiserte fenikkelfrø frisker opp ganen når du har spist sterkt krydret mat. Jeg kjøpte dem der jeg kjøper krydder: Norbygata Dagligvare på Grønland.

4 kommentarer på “Indiske spinatpoteter, Saag Aloo

  1. Oh-la-la. Dette skal prøves!

  2. Jens Martin

    Søsteren min og jeg har prøvd å lage Saag to ganger tidligere uten hell. Kanskje denne oppskriften er løsningen? 🙂 Takk for oppskrift!

    • Saag kan være vrien å få til akkurat som på restaurant. Håper dere synes denne oppskriften funker! Jeg synes jo det, da 🙂 God helg!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: