Fisk Frokost Litt sunnere Småretter og forretter

Julesildesalat med rødbete og purre

Jeg har satt meg et vinterforsett. Ja, jeg har ikke tålmodighet til å vente helt til nyttår med disse flinke forsettene. Dessuten skal det redde meg fra vitaminmangel i de mørke vintermånedene, og de er som kjent allerede på plass.

Forsettet er å prøve og spise litt fisk hver dag. Ikke bare til middag, det ville blitt ensformig, men også i form at digg pålegg. Som jeg har skrevet før, er silda en riktig så fin venn å ha nå om vinteren, når vi trenger D-vitamin hele hurven. Jeg har lagt ut en deilig sildesalat tidligere, med svensk matjessild, egg og rødløk, og den finner du oppskrift på her! Men nå syntes jeg vi måtte ha litt mer jul i svingene, og har brukt vanlig, norsk kryddersildfilet, og tilsatt rødbete. Typisk for sildesalater med julevri.

Kjempegodt!

De hele, ferdige kryddersildfiletene har jeg kjøpt på Jacob´s, men du får dem sikkert i andre matbutikker med godt utvalg også.

_________________________________________________________

Ingredienser

100 g kryddersildfilet

3 ss purre, finhakket

1 kokt potet uten skall, i små terninger

4 store skiver syltet rødbete, i små terninger

2 ss rømme eller kesam (denne gangen brukte jeg kesam. Passet ypperlig!)

1 toppet ss majones

____________________________________________________________

Det varierer hvorvidt man må «vanne ut» silda eller ikke. Les på pakken hva som står der, og følg instruksjonene. Vanskelig er det ikke. Den silda jeg brukte, måtte bare ligge i litt melk 1 liten time. Kommer an på hvor salt du liker silda di, da. Når den er ferdig utvannet, tørker du den med tørkepapir og skjærer den i små terninger.

Bland alle ingrediensene i en bolle. Du trenger ikke salte eller pepere. Det er nok smak her.

Så er det bare å nyte en god ristet brødskive, rugbrød, lefse, flatbrød eller knekkebrød med deilig, pastellfarget julesildesalat. Kokt egg ved siden av er også helt topp.

2 kommentarer på “Julesildesalat med rødbete og purre

  1. Høres deilig ut! Hvor lenge holder denne salaten seg? 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: