Ukemeny

Ukemeny uke 48

Da er vi igang: første uka i desember og startskuddet har gått! Vi snubler avsted, og ser oss ikke tilbake i det vi turer frem for å rekke alt vi må, frem til 24.desember. Skal vi spise noe innimellom slagene? Det kan vel hende. Jeg er glad i adventstiden. Kjempekos, synes jeg at den er. Jeg liker varme, krydrede drikker, småkaker, julematens inntog på alle fronter, julekalender, rester av julemat, julesnacks, julemusikk, kos-kos-kos. Men akkurat i år er det såpass mye tjas og mas med pakking og flytting, at jeg ikke orker å tenke på dette med jul helt ennå.

Men dere kan få tenke masse på jul! Litt på mine vegne også 🙂

En ukemeny med innslag av jul skal dere derfor få, med noen jule bonus tracks 😉

Mandag blir lekende lett og kjøttfri med pasta, mozarella, aubergine, tomat og basilikum. En «no brainer» som hele familien elsker! Den finner du forresten i kokeboka mi Kjøttfri Mandag  også. Hva med å gi den boka til noen du er glad i, til jul? De fleste vil og burde spise mindre kjøtt, men aner ikke hvordan de skal gjøre det godt. Du kan bestille Kjøttfri Mandag uten trengsel og trøbbel i kø HER! Må jo elske internettet littegran, da. Ordner opp så du får de fineste bokgavene rett hjem i postkassa.

Tirsdag blir det fisk, for masse D-vitamin vil vi ha i mørket. Lag for eksempel torsk, gjerne letsaltet, med spinatpotetmos og chorizo. Mums! Og potetmosen har godsaker som både smør, hvitløk og rømme…

Onsdag feirer vi at rosenkålen er i sesong, og surrer sammen med skikkelig god rosenkålsuppe med smak av både sitron og basilikum.  Skal du lage noe til salgsbodene på julemarkedet? Da har jeg flere gode tips til deg her!

Torsdag skal du kanskje på julebord? Eller en annen dag i uka? Her er et tips: lag denne knasende sprø og digge rødkålsalaten med feta, valnøtter, mynte og koriander, og ha den stående i en stor bolle i kjøleskapet. Da har du en rask, lett og fresh salat å snackse på mellom alt det feite på julebordene. Rødkål er dessuten i sesong nå. Passer også godt som tilbehør til både kjøtt og fisk. Lyst på en god sildesalat til pålegg? Her finner du en av mine sildesalatfavoritter!

Fredag mååå det bli denne lammeburgeren som jeg la ut for et par dager siden. Krydret med einebær og allehånde, servert med tyttebærrømme, smørristet loff og ristet sopp. Fredagsfølelse, ja. Dessert? Lag en kopp kraftig varm sjokolade med smak av julens krydderier.

Lørdag. Er det i dag du har tilbragt all tid i byen, på juleshopping? Eller på julemarked? Noe i den duren. Spist mye søtt og drukket noen liter med sesongens første gløgg, kanskje? Da er det ekstra godt med ordentlig, salt og smakfull mat til middag, gjerne noe som ikke er vanskelig. Lag disse juicy kyllingbrystene bakt i tomatsaus med oliven, hvitløk og basilikum. Jeg topper den med masse finrevet parmesan.

Søndag. Oi-oi-oi, her kommer ukens høydepunkt, når vi tenner to lys og kliner til med DANSK JULEAND! Ja, jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å feire andre søndag i advent på. Herregud, så heldig du er som får denne perfekte, klassiske oppskriften på danskenes helligste julemiddag 😉 Kos deg!

Eller: Var det ikke dansk juleand du ville ha, men hjemmelaget dansk leverpostei? Da får du den perfekte oppskriften på det HER! 

Søtt: Min moccamousse har ingen over, ingen ved siden. Den smaker så sabla godt av kaffe og sjokolade (og den er uten egg, hvis det er allergier å snakke om). Gled gjestene dine og deg selv!

Bakst: Lag et brød med tørket frukt og nøtter som passer perfekt til ost. Godt uansett, da, men passer spesielt godt til ost.

%d bloggere liker dette: