Forskjellig

Godt nyttår, kjære matglade!

Og takk for alt dere har likt, delt og kommentert i 2016. Det er så lett å si at man bare blogger for sin egen del, men helt ærlig: Det blir hundre ganger morsommere og mer givende når man ser at alt arbeidet man legger ned i oppskrifter, tekster, bilder og filmer også har en nytteverdi for andre. Å lage mat sammen med noen er så mye koseligere enn å lage det helt alene. Det betyr mye å få vite at maten smakte, at oppskriftene funket for dere så vel som for meg. At reisereportasjene inspirerte. Tusen takk for at dere er med på laget!

2016 ble et år med store omveltninger. Jeg sa opp jobben min i Kitchen reklamebyrå, og gikk freelance i april. Et stort og skjelvende skritt for en som bor alene med barn. Heldigvis har det gått knallbra. I året som gikk har jeg klaget mer på at det var for mye å gjøre, enn for lite. Og så har jeg flyttet. Bildet av Bobby og meg er på nye trakter på Marienlyst. Tatt av Filmfyren, så klart 🙂

Boka vår Kjøttfri Mandag kom ut akkurat da den store vegetarbølgen begynte å reise seg. En bølge som fortsetter fremover med rungende og inspirerende kraft. Hurra for flere kjøttfrie dager! Da vi laget boka, hadde jeg i bakhodet hva sjefen min hos Kitchen reklamebyrå en gang sa i et møte: Det absolutt aller vanskeligste du kan gjøre er å forsøke og endre folks vaner. 

Det har han helt rett i. Å gi folk akkurat det de forventer eller er vant til, å stryke medhårs hele tiden, er det enkleste av alt. Men hvis ingen gidder å prøve noe nytt, så går vi kanskje glipp av noen nødvendige fremskritt? Så jeg prøver fra tid til annen å endre folks vaner. Det har vist seg at hvis man gir det tid, så blir folk faktisk med.

Og vi har reist på deilige turer med VisitDenmark, og laget serien Den Grønne Gren som også ble vist på Matkanalen, og jeg har vært med i to episoder av Alle Tiders Måltid på Tv2. Vi har laget filmer for Mathallen i Oslo, og laget matsaker for det deilige magasinet Feelgood. Dette skal vi fortsette med i 2017.

 

Så litt visjonært prek på tampen av året:

Det siste året har jeg ofte fått spørsmålet «kan du leve av bloggen?» Svaret er ja. Men, det kommer selvfølgelig an på hvordan man vurderer det å leve av en blogg. For meg er bloggen et nokså personlig anliggende. En stor bit av integriteten min ligger i den, og friheten min til å skrive og lage det jeg føler for på mitt domene, er alfa og omega. Spiselandslaget skal ha en tydelig stemme, et språk, egne meninger, refleksjoner og tanker som helt tydelig tilhører én spesifikk avsender, selv om det er mat som hovedsaklig er tema. Derfor er det ikke alt jeg har lyst til å slippe inn på bloggen, og ei heller er det alt jeg er villig til å gjøre med den, for mer penger. Hvis fokuset bak bloggen ble for mye bussiness, så kunne jeg helt ærlig like gjerne fortsatt i reklamebransjen som innholdsprodusent der på fulltid.

Jeg er stor fan av Oscar Wilde som sa at i dag kjenner alle prisen på alt, men ikke hva noe er verdt.

Bloggen skal fortsette å ha et høyst personlig uttrykk og en egenartet stemme. Den skal tørre å ha noen meninger fra tid til annen, reflektere åpent, prøve nye ting og uttrykk, og være et digitalt kjøkken hvor jeg lager mat etter hjertet, og deler den med dere som jeg er himla glad for at vil besøke meg. Dere er faktisk ganske mange etter hvert. I går var 1673 personer innom og sjekket ut hva de kunne lage til nyttårsaften. Hei-hei alle sammen!

 

 

I 2017 skal det skje enda flere spennende ting, og jeg skal få formidle mat på helt nye måter som jeg har savnet veldig: Ansikt til ansikt med folk av kjøtt og blod. Ikke bare i digitale kanaler, altså. Så fra mars/april finner dere meg fast hver tirsdag ettermiddag, på Geitmyra Matkultursenter for barn. Da blir det middag med Maj-Britt for voksne og barn. Dere skal selvfølgelig få alle detaljer om prosjektet når det nærmer seg. Herregud som jeg gleder meg til å lage mat sammen med store og små folk!! Og jeg er kjempestolt som er blitt gitt denne muligheten av kremdyktige Eivind Løvdal og Andreas Viestad ved Geitmyra, som gjør et fabelaktig arbeid med å formidle matkunnskap og glede til barn og unge. Det var også på Geitmyra jeg var med i 2016 og hjalp til med den syriske familiemiddagen der inntektene gikk uavkortet til Redd Barna.

Ellers er Filmfyren og jeg i gang med en splitter ny kokebok hos Kagge, som kommer i august 2017. Hva slags kokebok? Dere må vente og se.

Jeg ønsker dere alle sammen et riktig godt og lykkebringende nytt år. Kos dere i kjøkkenet og lag mat for og med dem dere er i glade i. Spis variert, smak på nye ting, tør å gjøre noe annerledes, spis mye fisk og grønt, litt godt kjøtt og bittelitt søtt. Og ikke glem kosen!!

Skål! 🙂

7 kommentarer på “Godt nyttår, kjære matglade!

 1. Linda Robertsen

  Hei og takk for tjukkmjølkspudding oppskriften. skal prøve den som dessert på nyttårsaften. Men jeg har laget syltetøy av all tyttebæra jeg har plukket i år (all og all, men det ble nå noen glass da…), og har derfor ikke hele frosne tilgjengelig. Men kom til å tenke på at jeg kunne ta noen multer og marinere de i whisky et time og ha på puddingen i stede for tyttebær, hva tenker du om det?
  PS liker veldig godt stilen på bloggen din 🙂

 2. Linda Robertsen

  ….marinere de i whisky et par timer skulle det stå…

 3. Linda Robertsen

  Takk, takk😊

 4. Et riktig Godt Nytt År, Maj Britt!

  • Tusen takk i lige måde, Dina! Og nå følger jeg bloggen din med de fantastisk vakre bildene! 🙂 Jeg er også en elsker av stillhet. man tror det kanskje ikke, men uten mye stillhet blir jeg kokko.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: