Ukemeny

Ukemeny uke 1

Jeg elsker begynnelser! Og første januar er den ultimate begynnelse. I dag stråler til og med solen over Oslo. Luften er høy, frisk og klar som Adriaterhavet. Hodet er rensket. Blikket er festet på alt godt der fremme som vi skal nå i løpet av året. Ingen besudlede ark eller hindringer nå.

Håper årets første ukemeny gir dere en formidabel pangstart på det nye året, både store og små 🙂

Mandag: Kjøttfritt, så klart, og det med en fresk og smakfull linsesuppe med mexico og mais i svingene. 

img_6564.jpg

Tirsdag: Jeg har tenkt til å lage flere gode salater i 2017, og håper dere blir med på det. Her er først en supersalat med laks, blåbær, avokado og quinoa som jeg elsker.

img_6124.jpg

Onsdag: Denne gryta med seifilet, rød thaicurry og søtpotet er like lett som den er god. Vet ikke med dere, men mine smaksløk er klare for krydder nå!

image-kopi.jpg

Torsdag: Har du et nyttårsforsett om å spise mindre kjøtt? Da anbefaler jeg å lage en stabel av disse umamikakene med kikerter og nøtter, og fryse dem ned. Perfekte både til middag og i matpakka til lunsj.

img_6742.jpg

Fredag: Sorry, det blir taco en annen dag. I kveld blir det byggrynspanne med laks, grønnsaker og karri. Men vet du hva? Du kan godt bytte ut karrien med tacokrydder, og servere pannen med masse frisk koriander, guacamole, rømme og revet ost. Regler er til for å brytes 😉

img_5550.jpg

Lørdag: Da blir det kos og deilig med pasta og ekte italienske kjøttboller. Mine er krydret med hvitløk, parmesan, sitronzest og en «hemmelig» ingrediens som gir umami i alle hjørner.

img_8280.jpg

Søndag: Ble ikke lei av Italia i går, så da drar vi med oss smakene over på søndagens kos, og inn i denne klassikeren som heter melanzane alla parmigana. Den har mange svorne fans her på bloggen.

img_3356.jpg

Ønsker dere en fantastisk matstart på det nye året! 🙂

 

 

4 kommentarer på “Ukemeny uke 1

  1. Takk for så mange herlige retter og nye godbiter, Maj-Britt! Flotte bilder også.
    Godt nytt år til deg og dine!

  2. Ble skikkelig inspirert av bloggen din denne uka. I går, gryta med fisk og søtpotet var supergod, lagde den med rester av kveite istedenfor sei, og brukte byggryn istedenfor ris som tilbehør. I dag, deilige umamikaker. Hadde ikke nok kikerter så jeg måtte spe på med endel hvite bønner, kanskje derfor de ble litt løse? Men kjempegode på smak! I morgen skal det bli elgjakt med potetmoslokk! Takk for gode tips 😃

    • Tusen takk for utrolig hyggelig medling! 🙂 Ja, de umamaikakene kan bli litt løse i konsistensen. de må moses skikkelig hardt sammen, og jeg foretrekker å steke dem i ovnen. Nå får du kose deg med elgen under dyna 😉 Maj-Britt

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: