Reise Restaurant

Bao og friterte andetunger hos Bun House

En sveip innom Soho´s Chinatown er obligatorisk når man er på ferie i London. Her dufter det fivespice i alle gater, noe som i hvertfall gjør meg sulten. Den kinesiske atmosfæren og spisestedene strekker seg et godt stykke utenfor de ikoniske kinesiske portene som liksom  markerer området, og på hjørnet av Greek Street og Old Compton Street, finner du Bun House med gode, rimelige og ekte saker. Her kan du glatt ta deg en rask og smakfull matbit (bao spiller hovedrollen på menyen) før du haster videre, eller gjøre som meg: dra dit i ens ærend fordi de hadde så kule hjemmesider (sjekk dem ut her!), og fordi de har noe så totalt kleint og ultrakinesisk som frityrstekte andetunger. Jeg bare måtte prøve dette.

La oss snakke om bao først: Nydelig! Kinesiske bao er akkurat så godt som det høres og ser ut som. Myke, hvite, dampede boller med et krydret og snadderaktig fyll, av enten kjøtt, sjømat og grønnsaker eller litt av hvert. Hos Bun House kommer de rett fra store steamere som står på disken. Visste du at det kinesiske tegnet på toppen av bollen forteller hva som er inni? Det visste ikke jeg heller før Olivia fortalte meg det. Olivia gikk for en variant fylt med svineribbe, mens jeg tok en med sjømat. Ved siden av valgte vi en syltet kålrabi, etter å ha fått smake på flere før vi bestemte oss. Perfekt lite måltid på fortauet mellom shopping… og mer spising andre steder. Note to self: Må prøve å lage sånn syltet kålrot til høsten.

Så var det andetungene: Gud bedre. Selsom opplevelse. Jeg klarte å klemme ned fire stykker, og så tenkte jeg på dem resten av dagen som en vond drøm man våkner svett fra. Var det godt? Nei. Altså, smaken og aromaen var god, men konsistensen og teksturen på de beinete, bruskaktige og lett aspiklignende tungene som en gang har kvekket og kvakket, var motbydelig. Hvis du har sett Donald når han er sint og tunga stikker rett ut, så kan du sikkert forestille deg hvordan den smaker…Og nei, den ligner ikke på torsketunger som jeg elsker.

Elsker atmosfæren på Bun House, folka som jobber der, baoen, picklesen, nettsiden og alt bortsett fra de morbide andetungene.

image

Hvis du vil drekka (for å manne deg opp før du spiser tunger?), finnes det et tea room i kjelleren (de har mye mer enn te, for å si det sånn) som visstnok er spekket av atmosfære, og som holder åpent langt inn i natten. Tror jeg vil prøve dette neste gang. Sjekk ut den kule nettsiden til Tea Room med poetisk og mystisk film her!

%d bloggere liker dette: