Vaffel podcast

Velkommen til Vaffel – en podcast om mat!

Det kunne skjedd før, men det skjedde ikke før nå: At det ble en podcast. Tanken har vært der, men det var ikke før Vidar Bergum bød opp til podcast-dans, at jeg ropte et høyt rungende ja!

Vidar Bergum (mannen bak matbloggen Et kjøkken i Istanbul, og de bestselgende kokebøkene «Hummus & granateple» og «Aubergine & tahini» ) er i løpet av de siste årene blitt en venn jeg elsker å skravle om mat med. Mange av dere kjenner ham fra før, enten fra bloggen hans, artiklene og oppskriftene han leverer til D2 eller når han har vært gjest i «God Morgen Norge». Jeg må si, jeg følte meg litt som Columbus da jeg oppdaget bloggen hans i dens spede begynnelse, for det var ikke mange innlegg han hadde lagt ut før jeg var hekta både på oppskriftene, tonen i tekstene og all kunnskapen han sitter med. «Følg med på han her!» ropte jeg (man blir alltid stolt når man føler at man er den første til å oppdage noe skikkelig bra.) Etter et første møte over en kaffekopp i Oslo for et par vintre siden, skjønte vi fort at her var vi slett ikke ferdigsnakka. Det er blitt flere fine samtaler etter den første kaffen, med noe godt på tallerkenen og i glasset også, når Vidar har vært på Oslo-besøk. Planen min har lenge vært å besøke ham i Istanbul, men akkurat nå ligger dette veldig på is, som følge av gørrkjedelige pandemier med påfølgende restriksjoner.

vidar-bergum-portrettbilde-et-kjøkken-i-istanbul-bahar-kitapci-1
Vidar på sitt kjøkken i Istanbul Foto: BAHAR KITAPCI

Men, vi kunne jo møtes likevel! Kanskje ikke ansikt til ansikt, men digitalt. Og så tenkte vi at andre matglade kanskje også kunne ha nytte og glede av samtalene våre, bli inspirert og kose seg en halvtimes tid i vårt selskap søndag morgen, eller når dere måtte ønske å høre på oss. Derfor lager vi nå mat-podcasten Vaffel. Velkommen skal dere være til samtalene våre hver søndag formiddag! Vi sitter i hvert vårt kjøkken med en kaffekopp, i hver vår ende av Europa, og gleder oss til å ha dere med som publikum!

Vaffel ligger på Spotify, så den er veldig enkel å abonnere på. Bare trykk HER! Eller lytt med en gang og følg Vaffel via lydfilen jeg har lagt inn i innlegget, litt lenger ned.

Selv om nye episoder skal legges ut hver søndag morgen, tjuvstarter vi denne lørdagen 16.mai med første episode, fordi den handler om 17.mai.

Hvordan er det å feire 17. mai i utlandet? Hva gjør gravlaks til ett av våre viktigste bidrag til verdensgastronomien, og hvordan lager du det? Og hva er egentlig den norske grunnlovsdesserten?

Dette, og mye mer, snakker vi om i den aller første episoden av Vaffel, som du kan høre på Spotify på lenken under her.

Hver episode kommer til å bli fulgt opp av et blogginnlegg både hos meg og Vidar, hvor vi legger lenker til relevante oppskrifter, kokebøker og annet som vi er innom i praten. Etterhvert håper vi også å kunne invitere noen gjester til søndagskaffe og Vaffelen vår.

KOKEBØKER:
Tom Victor Gausdals kokebok «Husmannskost»,
Andreas Viestads kokebok «Norsk mat».

(Begge bøkene er utsolgt fra forlagene, og det er uvisst om det kommer nye opplag. Viestads bok finnes ennå i noen norske bokhandler (sjekk klikk-og-hent), ellers må du eventuelt belage deg på å finne brukte utgaver.)

OPPSKRIFTER:
Galliano-jentenes potetsalat.
Oljen fra confiterte hvitløk.
Norske Hvasser-asparges i sesong.
Laks og agurksalat.
Potetsalat med erter.
Klassisk potetsalat med druer.
Grunnlovsdessert.

Za’atar-marinade til laksen Vidar snakker om:
1 ss za’atar, 0,5 ss sumak, 1 ss olivenolje og raust med salt. Legg laksen med skinnsiden ned, fordel blandingen over og stek på 160 grader til laksen er som du liker den. En kyllingvariant av samme tema finnes her.

4 kommentarer på “Velkommen til Vaffel – en podcast om mat!

  1. Hurra! Endelig en podcast om mat 😀 Gratulerer så mye!

    Gleder meg til å følge med ❤
    Klem

  2. Marianne B.

    Så gøy, gratulerer. Blir nok en god kombo det 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: