Vaffel podcast

Vaffel E02: Dette har vi i kjøkkenskapene våre

Søndag morgen, ah! Det betyr at podcasten Vaffel har en ny episode om mat til dere. Har du satt over kaffen ennå? Det har jeg. Sitter her med en stor kopp nå og er fornøyd med å ha fått unna handlelister for kommende uke. Skapene var rimelig tomme etter en uke som var travlere enn jeg har opplevd på over to måneder. Plutselig skulle alt skje på en gang. Forberedelsene til MasterChef er i full gang, og om ikke lenge går vi i studio. 17.mai ble feiret fin-fint, og det samme ble Olivias bursdag. Og så var det noen vakter på tannlegehøgskolen som skulle gjennomføres og en artikkel om Bornholm som måtte skrives ferdig. Ikke helt corona-tilstand med hjemmekontor og joggebukse på sofaen nå lenger, altså. Gikk helt rundt for meg på fredag.

Da var det koselig å sette seg ned, sone ut fra hverdagen og ta en imaginær tur til Istanbul for å møte Vidar (Et kjøkken i Istanbul) for en prat igjen. Denne gangen om hva vi alltid har i kjøkkenskapet og helst aldri vil gå tomme for. Jeg hadde ikke handlet på år og dag da vi snakket, noe som gjorde det ekstra tydelig hva jeg aldri går tom for og kan lage en enkel middag av.

Hva har du alltid i skapet? Hva havner alltid øverst på handlelista? Hamstret du de første dagene etter at samfunnet stengte? Hva finner du hvis du strekker deg inn innerst og øverst i kjøkkenskapene dine? Hva står og samler støv, og hvorfor det? Dette med «tomme» kjøkkenskap kan blitt litt som med klær. Man titter inn og tenker «jeg har ingen ting å ha på meg», men så finnes det jo flere ting på hengerne og hyllene. Jeg synes ofte det er gøy å lage mat med dette som utgangspunkt. Et slunkent skap med nesten bare basisvarer. Man får utfordret kreativiteten litt, og med lavt blodsukker er det helt utrolig hva man i tåka kan diske opp med av ingenting.

Hør episode 2 av Vaffel på lenken fra Spotify under her, eller hør oss på Apple Podcast her.

God søndag 🙂

Lenker til oppskrifter og andre referanser i episoden:

 

OPPSKRIFTER

ARTIKLER

 

%d bloggere liker dette: