Ukemeny

Ukemeny uke 4

Tenke seg til. Jeg har begynt å trene. Yoga!

Og jeg elsker det.

Så lenge har jeg hatt lyst til å begynne med yoga, og nå er det endelig blitt en del av ukeplanen. Et par morgentimer er allerede gjennomført og det gjør underverker for en stiv januar-kropp som også huser et tidvis kronglete følelsesliv og sinn. Halvannen time på matta om morgenen, gjør at jeg kommer i balanse på alle måter. Ting blir rett og slett bedre.

Jeg tok noen timer for over 10 år siden på SATS, men følte at det ble for løst i kantene når vi sto 20–25 mennesker i et rom og ikke fikk noe personlig instruksjon eller rettelser. Ble mye rart tøy og bøy, ja.

Men så møtte jeg et kjent ansikt i døra hos Kagge forlag nå før jul, og da åpenbarte det seg en mulighet som jeg har ventet på: Den muligheten heter Maria Fürst, og hun har akkurat gitt ut sin første yogabok på samme forlag som jeg er tilknyttet. Vi vanket i samme husstand på Frogner en gang på tidlig 90-tall, da vi var sammen med hver vår bror i en familie. Så vi har møtt hverandre sent og tidlig på vei inn og ut av dører før 🙂

Etter mange år som journalist med et ekstremt høyt tempo og liten tid til å lande og finne balanse, fant Maria sin indre yogi da hun måtte bosette seg i San Fransisco der mannen fikk jobb. Fra å ikke ha peiling på yoga, eller særlig interesse, ble hun hodestups forelsket i denne treningsformen og er i dag instruktør med egen praksis på Vinderen i Oslo. Fra det nye hjemmet mitt kan jeg tusle bort på 15 minutter. Perfekt! Å kunne gå til trening har vært et kriterie for at jeg skulle gidde. Jeg har nemlig ikke bil (er liksom ingen vits i å ha bil når man ikke har lappen…), og jeg vet akkurat hvor lang dørstokkmila blir hvis jeg må ta buss eller bane for å trene.

Den fine boka hennes bruker jeg til å hjelpe meg når jeg øver på positurene hjemme. Gode beskrivelser og detaljerte bilder gjør at jeg endelig kan få til dette på egenhånd også, uten å slurve eller gjette. Og så kan jeg se på bildene og drømme meg bort til den dagen jeg kanskje klarer en fullstendig paradisfugl (blir en gang etter fylte 50, kanskje….)

Okei, nå kommer ukemenyen. Mat må vi også ha. Jeg måtte bare fortelle om dette med yogaen fordi det gjør meg så gira og entusiastisk. Nyfrelst og fin, er jeg!

img_6173.jpg

MANDAG: Vi starter uka kjempeenkelt og kjøttfritt med tortellini, spinat og ricotta.

img_5695.jpg

TIRSDAG: I dag blir det torsk med sesamfrø og kinakål på en helt ny måte. Søtpotetmos ved siden av er helt perfekt.

img_38991.jpg

ONSDAG: Det blir typisk en suppe, og hos oss er denne tyrkiske linsesuppen med mynte en storfavoritt.

img_1791.jpg

TORSDAG: Bacon, løk, eple, potetmos…hva kan man ikke elske med Brennende Kjærlighet?

img_5766.jpg

FREDAG: Knasende sprø panerte kyllingfingre med tilbehør som smaker indisk. Deilig fredgaskos! Visste du at corn flakes er genialt til panering?

img_6938.jpg

LØRDAG: Denne oppskriften med elghakk og potetmos gratinert i ovnen, fikk nettopp tusen tomler opp da den ble testet av nettstedet «Under Kniven».  Veldig hyggelig! En rett som anbefales, med andre ord 🙂

img_4943.jpg

SØNDAG: Koselig og litt mormor -aktig søndag med disse fiskekakene med karve og eple og stuet spinat. Lun hygge.

Ha en riktig god uke!

 

%d bloggere liker dette: