Ukemeny

Ukemeny uke 5

Hvis skreien har kommet der du bor, så vet du hva du skal kose deg med i ukene fremover. Verdens beste fisk! Havets maratonsvømmer som har buktet seg gjennom iskaldt vann helt fra Barentshavet til norskekysten. Fast, kritthvitt og vakkert kjøtt som har en nesten søtlig smak. Jeg elsker den. Vulkanfisk på Mathallen hadde skrei i fiskedisken forrige uke. Så vet du det .

Får du ikke tak i skrei, kan du selvfølgelig bruke torsk, både vanlig og lettsaltet, i oppskriftene mine med skrei.

Håper dere får en god og smakfull uke. Fortell meg gjerne i kommentarfeltet hvis det er noe dere vil se mer av på bloggen 🙂

img_7234-1.jpg

MANDAG: Vegetarmandag som vanlig, og superenkelt og smakfullt med denne indiske sausen med bønner eller linser.

 

img_4752.jpg

TIRSDAG: Vi kaster oss over skreien og gir tirsdagen en helt egen glød med skinnstekt skrei, varm tomat- og chorizosalat. 

 

img_7109.jpg

ONSDAG: Jeg tror løksuppe må være en av verdens rimeligste supper. Og så er det en fin-fin måte å få brukt opp osteskalkene i kjøleskapet på. Løksuppe med mitt hemmelige krydder😉

 

img_4821.jpg

TORSDAG: Pasta med italienske krydder, grønnsaker og «juksekjøttboller» av salsiccia er en sikker vinner på hverdagskjøkkenet.

 

img_1866.jpg

FREDAG: Mer torsk eller skrei, og her slanger torsken seg på toppen av rødvinslinser.  ( P.S: det var disse linsene en venninne sa var så gode at hun ville ligge med dem….Jepp.)

 

img_2267.jpg

LØRDAG: Denne kyllingen med 40 hvitløksfedd er blitt en klassiker og favoritt for mange. Nydelig på alle måter, og skikkelig lørdagskosemat.

 

img_6821.jpg

SØNDAG: Har du noen gang laget en ekte carbonara? Nei, jeg mener ikke den med fløte, bacon og parmesan. Jeg mener den du får servert i Roma, med guanciale, kokevann fra pastaen og pecorino. Ta deg en tur til Via Italia på Mathallen. Der får du alt du trenger til en latterlig god og ekte pasta carbonara.

%d bloggere liker dette: